London Collections: Men – A legújabb férfidivat Londonból

2015. június 23.
A világ vezető divatfővárosai évente kétszer férfidivathetet rendeznek, egyre nagyobb sikerrel és egyre intenzívebb érdeklődéssel kísérve. Párizs és Milánó mellett továbbra is London a legfontosabb helyszín.

British Fashion Council, Fotó: Darren Gerrish

A London Collections: Men elnevezésű rendezvénysorozat június 12–15. között zajlott London belvárosának exkluzív helyszínein. Idén olyan világhírű divatmárkák mutatták be 2016-os tavaszi–nyári férfikollekcióikat, mint a Burberry, a Belstaff, a JOSEPH, az Alexander McQueen, a Jimmy Choo, a Tommy Hilfiger vagy a Tom Ford.

A világmárkák mellett a Savile Row luxusszabóságai is új öltönykreációikkal jelentkeztek. Showroomjaikban exkluzív bemutatót tartott többek között a Gives & Hawkes, Paul Smith és Richard James is.

Az új, kreatív márkák bemutatásáról méltán híres londoni divatipar idén is kitett magáért a tehetségek szponzorálásában. A vibráló színű darabokat felvonultató, egyedi formamegoldásokat megjelenítő márkák és tervezőik közül kiemelkedett többek között Christopher Raeburn, Todd Lynn, Matthew Miller, PIETER és a Sibling legújabb kollekciója is.

A négynapos programsorozat egyik fő szponzora továbbra is London városa, a fővédnökök között megtalálhatók olyan nemzetközi hírességek, mint Tinie Tempah, Lewis Hamilton vagy a brit GQ magazin főszerkesztője, Dylan Jones. Az extravagáns kifutókon és bemutatókon világhírű férfi szupermodellek, mások mellett David Gandry és Oliver Cheshire, akik olyan világmárkák reklámarcai voltak, mint a Dolce & Gabbana, a Hugo Boss vagy a Gap.

A rendezvényről bővebb információ: www.londoncollections.co.uk

JOSEPH

 

Matthew Miller

Todd Lynn

Belstaff, Fotó: Nick Harvey

Belstaff, Fotó: Nick Harvey