2015 napszemüveg-szabályai

2015. július 10.
Mindenki nyugdjon meg, idén is lehet a sötét lencsék oltalmából, észrevétlenül stírölni a legpompásabb testeket a strandon – a napszemüveg ugyanis töretlenül hódít. De milyet, mekkorát, hogyan?

1. A napszemüveg fontos

Ahogy Jack Nicholson mondja: „A napszemüvegemben én vagyok Jack Nicholson. Nélküle meg kövér és hatvanas.” Alapvető kiegészítő, ami még hasznos is, szóval mindenképpen be kell szereznünk magunknak egy pofás darabot.

2. Már nem a Rayban az etalon

Ha napszemüveg, akkor Rayban – legalábbis így tudtuk eddig. Ha idén szeretnéd megmutatni stílusérzékedet napszemüvegválasztásodon keresztül, akkor a Miu Miu extravagáns kerete jó megoldás lehet (ez nagyjából úgy néz ki, mintha egy hagyományos napszemüvegnek lehasítottak volna az aljából). De szintén nagyon menő a Dior egyszerű, geometrikus formákat idéző kerete. Ha nem a felső polcról szeretnénk választani, de tartani akarjuk a lépést a stílussal, akkor a Zara lesz a mi üzletünk! A nagy, enyhén cicaszemes formában pompázó napszemüvegben még a lesifotósok is üldözőbe vesznek majd.


Fotó: Profimedia – Red Dot

3. Találd meg a klasszikusodat!

Ha megtaláltuk álmaink napszemüvegét, ami kellőképpen vagány és időtálló, akkor tartsunk ki mellette! Egy régi klasszikus, amit még a nagymamától örököltünk, vagy egy ócskapiacos színes Chanel igazi nyári védjegyünkké válhat.

4. A praktikum is számít

Van az a típus, aki a napszemüvegét is hatalmas, merev bőrtokban tartja, és óránként alaposan megtisztítja a lencséket a megfelelő folyadékkal és szarvasbőr keszkenővel felszerelkezve. Aztán van az, akinek hetente újat kell vennie, mert elveszíti, leejti, ráül, rátapos, földhöz vágja, stb. Gondold át, te melyik típusba tartozol, és annak fényében nyúlj a pénztárcádba, ha napszemüvegvásárlásra kerül a sor.

5. Tudd hol, mikor hordod!

A divatszakértők szerint semmiképpen ne toljuk a fejünkre, vagy akasszuk a felsőnk nyakába: ha nem hordjuk, tegyük szépen el. De ami a legfontosabb, sose hordjuk beltérben, vagy ha egyszerűen nem süt a nap.