5 szuper kávézó Milánóban

2015. szeptember 10. |

Mindegy, hogy cappucinóról, eszpresszóról vagy latte macchiatóról legyen szó, az olaszok tudják, mennyire fontos a jó kávé. A milánói forgatagban beugrani egy kávézóba, és legurítani egy feketét az igazi olasz életérzés elengedhetetlen eleme. Ha csak egy nyaralás erejéig látogatsz is oda, ezt a jó szokást mindenképpen magadévá akarod majd tenni a napfényes itáliai mindennapokban!

A vásárló körutak és divatbemutatók között mindenképpen jól fog jönni egy kis extra energia. A dolgos milánóiak napközben legtöbbször csak egy gyors presszókávét fogyasztanak el – azt is csak a pultnál állva. A cappucino és más, tejes alapú kávék fogyasztását nem is nézik igazán jó szemmel. De az, hogy nem ücsörögnek órák hosszat a kávéjuk felett, még nem jelenti azt, hogy ne lennének káprázatosan berendezett kávézóik. Íme öt elegáns hely, ahol igazi olasz pompában fogyaszthatjuk el kávénkat!

Taveggia

Az 1909-ben építtetett cukrászdában márvány asztallapok, elegáns csillárok és előkelő hangulat közepette kávézhatunk. Mindenképpen ajándékozd meg magad egy isteni péksüteménnyel is a reggeli cappucinód mellé!

(http://taveggia.it/#)

Camparino Bar

A Milánó szívében, a Dóm tér mellett megbúvó, családias bár tökéletes hely lehet, hogy felhörpints egy presszókávét, miközben keresztül-kasul jársz a városon.

(http://www.camparino.it/index.php?l=eng)

Gatullo

A díszes csillároktól kezdve a személyzet egyenruhájáig, ebben a hagyományos milánói pékségben és kávézóban minden a régi idők pompáját idézi. Élvezd az isteni kávét, miközben elfogyasztasz hozzá egy könnyed cannolit.

(http://www.gattullo.it/en/)

Bar Luce

A legendás amerikai filmrendező, Wes Anderson tervezte Bar Luce az olasz pop art remekeivel, és az 50-es évek megidézésével teremti meg egyedi hangulatát. Ne felejtsd el utazás előtt megnézni a Tenenbaum, a háziátok című filmet,  hogy Anderson-hangulatba kerülj!

(http://www.fondazioneprada.org/barluce-en/?lang=en)

10 Corso Como

Ugorj be ebbe a romantikus kis kávézóba, hogy elszürcsölj egy macchiatót az idilli kerthelységben. Tökéletes hely, ha egy kis pihenésre, kikapcsolódásra vágynál  a vásárlás és múzeumlátogatás közepette. 

(http://www.10corsocomo.com/visit/?pageID=bookshop&lang=eng)

Ha szeretnéd megnyerni a Michael Kors Jet Set élménycsomagot az Etihad Airways jóvoltából, kattints IDE!

Szeretnéd lefoglalni a saját Jet Set repülési élménycsomagodat? Látogass el a részt vevő Michael Kors üzletekbe, és gyűjts össze egy 200 font, mintegy 86 ezer forint értékű vouchert, amely beváltható bármely Etihad Airways járat Business Class osztályára. Kattints IDE további információért!

Szólj hozzá te is!

Még több Uncategorized