5 szuper kávézó Milánóban

2015. szeptember 10.
Mindegy, hogy cappucinóról, eszpresszóról vagy latte macchiatóról legyen szó, az olaszok tudják, mennyire fontos a jó kávé. A milánói forgatagban beugrani egy kávézóba, és legurítani egy feketét az igazi olasz életérzés elengedhetetlen eleme. Ha csak egy nyaralás erejéig látogatsz is oda, ezt a jó szokást mindenképpen magadévá akarod majd tenni a napfényes itáliai mindennapokban!

A vásárló körutak és divatbemutatók között mindenképpen jól fog jönni egy kis extra energia. A dolgos milánóiak napközben legtöbbször csak egy gyors presszókávét fogyasztanak el – azt is csak a pultnál állva. A cappucino és más, tejes alapú kávék fogyasztását nem is nézik igazán jó szemmel. De az, hogy nem ücsörögnek órák hosszat a kávéjuk felett, még nem jelenti azt, hogy ne lennének káprázatosan berendezett kávézóik. Íme öt elegáns hely, ahol igazi olasz pompában fogyaszthatjuk el kávénkat!

Taveggia

Az 1909-ben építtetett cukrászdában márvány asztallapok, elegáns csillárok és előkelő hangulat közepette kávézhatunk. Mindenképpen ajándékozd meg magad egy isteni péksüteménnyel is a reggeli cappucinód mellé!

(http://taveggia.it/#)

Camparino Bar

A Milánó szívében, a Dóm tér mellett megbúvó, családias bár tökéletes hely lehet, hogy felhörpints egy presszókávét, miközben keresztül-kasul jársz a városon.

(http://www.camparino.it/index.php?l=eng)

Gatullo

A díszes csillároktól kezdve a személyzet egyenruhájáig, ebben a hagyományos milánói pékségben és kávézóban minden a régi idők pompáját idézi. Élvezd az isteni kávét, miközben elfogyasztasz hozzá egy könnyed cannolit.

(http://www.gattullo.it/en/)

Bar Luce

A legendás amerikai filmrendező, Wes Anderson tervezte Bar Luce az olasz pop art remekeivel, és az 50-es évek megidézésével teremti meg egyedi hangulatát. Ne felejtsd el utazás előtt megnézni a Tenenbaum, a háziátok című filmet,  hogy Anderson-hangulatba kerülj!

(http://www.fondazioneprada.org/barluce-en/?lang=en)

10 Corso Como

Ugorj be ebbe a romantikus kis kávézóba, hogy elszürcsölj egy macchiatót az idilli kerthelységben. Tökéletes hely, ha egy kis pihenésre, kikapcsolódásra vágynál  a vásárlás és múzeumlátogatás közepette. 

(http://www.10corsocomo.com/visit/?pageID=bookshop&lang=eng)

Ha szeretnéd megnyerni a Michael Kors Jet Set élménycsomagot az Etihad Airways jóvoltából, kattints IDE!

Szeretnéd lefoglalni a saját Jet Set repülési élménycsomagodat? Látogass el a részt vevő Michael Kors üzletekbe, és gyűjts össze egy 200 font, mintegy 86 ezer forint értékű vouchert, amely beváltható bármely Etihad Airways járat Business Class osztályára. Kattints IDE további információért!