New York legstílusosabb butikhoteljei

2015. szeptember 10.
Felejtsük el a Times Square ezer szobásra rugó hotelláncait. Ahhoz, hogy a New York-i utazásunkat meghittebbé és sokkal stílusosabbá varázsoljuk, foglaljunk szállást a város kifinomultabb butikhoteljeinek egyikében. A kifogástalanul megtervezett lobbiktól és bároktól kezdve a barátságos szobákig, az alábbiakban felsorolt három szereplő enteriőrje egészen biztosan rendhagyó.

The Viceroy

A Midtown városrészben épült luxushotel helyszíne talán elsőre kicsit turistásnak tűnhet, de a szállodabelső már biztosan nem. A Roman & Williams dizájnerduó egy férjből és feleségéből álló csapat, amely a New York-i Royalton, Ace és Standard hoteleknél is lerakták már kézjegyüket. A páros a negyvenes évek fekete-fehér, stílusos krimi világából inspirálódtak. Natalie Marchbanks, a BlockPrintSocial.com enteriőrbloggere a helyet egyértelmű New York-i kedvencei között említi. “”A régi, romantikus Manhattant idézi- merész, intenzív és nagyratörő” – jellemzi a hotelt a blogger. Szerinte kétségtelenül elbűvölő hely, ahol a bennünk élő Jay Gatsby otthonosan fogja érezni magát a márvány és bronz díszítette lobbiban.

(http://www.viceroyhotelsandresorts.com/en/newyork)



The NoMad

A sikkes szálloda a Times Square-től kissé távolabb, a Madison Square Parkhoz és a város legdivatosabb bárjaihoz, éttermeihez kissé közelebb fekszik. “New York és Párizsi elemek érzékeny keveredése ez, a NoMad teljesen a szívembe lopta magát” – mondja Natalie. „A szálloda közösségi terei a régi idők gazdagságát tükrözik vissza, míg a szobák üdék és megnyugtatóak, anélkül, hogy unalmasak lennének. Ha másért nem, a pazar, öntöttvas kádakért mindenképp érdemes megszállnunk itt, amiben egy jó fürdés tökéletes kontrasztot jelenthet a nyüzsgő utcák lenti zajával.”

(https://www.thenomadhotel.com/)

Wythe Hotel

A Brooklyn gyöngyszem nem más, mint egy gyönyörűen átalakított régi gyárépület a Williamsburg vízparton. A Manhattanen kívül fekvő hotel Natalie kedvenc helye. „Az ipari alapokba friss életet leheltek a polírozott felületekkel és a lélegzetelállító tapétákkal, amiket egy helyi illusztrátor, Dan Funderburgh tervezett.” – meséli a blogger. “Válasszunk egy nyugati fekvésű szobát, ahonnan elképesztő kilátás nyílik a Manhattan Skyline-ra, ami még inkább lenyűgöző látvány, ha a Wythe padlótól a mennyezetig érő ablakain át csodáljuk.”

(http://wythehotel.com/)

Utazási tipp:

Ha megihlettek az említett stílusos New York-i hotelek, szánd el magad, és keress te is hasonló, egyedi, stílusos szállásokat a kedvenc városaidban a világ körül. Ahelyett, hogy megelégednél a leginkább kézen fekvő döntésekkel és a nagy hotelláncokkal, szavazhatsz a legkülönlegesebb dekorációval bíró hotelre is. Az olyan luxus légitársaságokkal, mint az Etihad Airways, az utazás még könnyebb lesz, és újabb, hasonló “ékszereket” fedezhetsz fel a világ minden táján.

Ha szeretnéd megnyerni a Michael Kors Jet Set élménycsomagot az Etihad Airways jóvoltából, kattints IDE!

Szeretnéd lefoglalni a saját Jet Set repülési élménycsomagodat? Látogass el a részt vevő Michael Kors üzletekbe, és gyűjts össze egy 200 font, mintegy 86 ezer forint értékű vouchert, amely beváltható bármely Etihad Airways járat Business Class osztályára. Kattints IDE további információért!