Transformers a London Fashion Weeken

2015. szeptember 30.
Az idei London Fashion Week egyik legkiemelkedőbb bemutatója az idén a Hasbro Transformers-el kollaboráló Fyodor Golan márkáé volt.

A 2010-ben alapított brand tervezői Fyodor Podgorny és Golan Frydman karrierjük során korábban olyan márkáknak is dolgoztak, mint az Alexander McQueen. Kollekcióikban a modern sziluetteket és sportruházat jellemzőit ötvözik a luxusdivattal. Ruháikat az erős neon színek jellemzik, melyek a futurisztikus retro hatást közvetítenek. Alkotásaik napjaink modern és ikonikus nőjét célozza meg, aki csábító, törékeny, de egyben félelmet nem ismerő. A tervező duó ruháit korábban többek között olyan hírességek viselték, mint Rita Ora, Jennifer Lopez és Miley Cyrus.

A márka 2016-os tavasz/nyári kollekciója a Transformers ’robotikus’ elemeit ötvözte nőies formákkal és éles szabásvonalakkal. A különleges nyári ruhák csillogó neon sárga, lila és rózsaszín színekben pompáztak.

A tervezőkkel a London Fashion Week első napján zajlott, sztárokkal tűzdelt showjuk után backstage beszélgettünk.

Hogyan jellemeznétek legújabb kollekciótokat?

Legújabb kollekciónkat a Hasbro Trasformers robotjai inspirálták, a ruhák tervezését megelőzően jelentős piackutatást végeztünk, együttműködő partnerünk, a Hasbro belátást engedett Trasformers archívumaikba is, melyek segítettek a kollekció egyedi formavilágának kialakításában.

Hogyan látjátok az idei London- és New York Fashion Week alatt bemutatkozott tervezők idei kollekcióit?

Saját kollekciónk fejlesztése mellett sajnos nem maradt sok időnk mások alkotásait megtekinteni, azonban az összbenyomásról elmondhatjuk, az idei kifutókat a pasztellszínek dominálták, így kollekciónk élénk színei kitűnnek a tömegből.

A London Fashion Week idén új helyszínre költözött London Soho negyedében, mi a véleményetek az új környezetről?

A korábbi helyszínhez, a külön erre a célra épített Somerset Houseban lévő sátorhoz képest a Brewer Street Car Park sokkal inkább London művészi oldalát, és azt a kreativitást tükrözi, mely a várost mindig is jellemezte. Véleményünk szerint az új környezet kiválóan tükrözi márkánk identitását, alig várjuk, hogy következő fashion week bemutatónkat is Londonban tarthassuk.

A márkáról bővebb információ: http://fyodorgolan.co.uk

Fotók: Ryo Yoshihara

Szerző(k): Ravas Lili, Amy Newson