Itt a H&M első muszlim modellje

2015. október 05.
Nevezetesen Mariah Idrissi, a 23 éves – mellesleg gyönyörű – pakisztáni származású lány. Ő az első muszlim nő, aki olyan nagy divatcég kampányában tűnik fel, mint a H&M, miközben természetesen vallásilag előírt hidzsábját is viseli.

Furcsa módon egyszerre szokatlan, és cseppet sem az Mariah Idrissi szerepése a H&M kampányában. Szokatlan, mert a tökéletesen beállított tincsek helyett Mariah haját kendő takarja, és közben tökéletesen hétköznapi, hiszen egy gyönyörű fiatal nőt látunk stílusos összeállításban pózolni. Persze sajnos a világ nagy részének szemében még inkább mégis a szokatlan felé húz a dolog.

Például Mariahnak is engedélyt kellett kérnie a szüleitől, hogy szerepelhessen a reklámban – végül a „jó ügyre” hivatkozva a család is rábólintott a dologra. „Mindig is úgy éreztem, hogy a hidzsábot viselő nőket elhanyagolják a divatvilágban…” – magyarázza Mariah. „Szóval nagyon jó dolognak tartom, hogy egy ilyen nagy márka felfedezte ezt a problémát, és foglalkozott vele.”

A lány egyébként ebben a kisfilmben tűnik fel, ami több, mint valószínű, hogy minden idők egyik leghumorosabb és legmenőbb divatreklámja: