Kreatív luxustáskák bőrből

2015. november 10.
Ha érdekel titeket hogyan készülnek itthon az igazán prémium minőségű bőrtáskák, és hogy ehhez milyen sok munkára van szükség, akkor olvassátok el PandArte legújabb posztját.

Pap Annamária 11 éves kora óta él a bőr bűvkörében. Ahogy lehetett beiratkozott a bőrdíszműves szakkörre, majd elég korán elkezdte a saját bőrtermékek készítését, eleinte karkötők formájában. Nagy álma viszont a prémium minőségű táskák voltak, amiért rengeteget dolgozott, de idén ősszel már az eddigi legexkluzívabb kollekciójával csábítja el a divatra érzékeny nőket!

Eleinte bőrkarkötőkkel foglalkoztál leginkább, mikor tértél át a táskákra?
Az első néhány karkötő után már maradék bőrből próbáltam táskákat készíteni egy régi singer varrógép segítségével, de a varrógéppel folyton probléma volt, illetve nem varrta át a vastagabb anyagokat.
Ahelyett, hogy a kezdeti nehézségek elvették volna a kedvem, fogtam magam és elkészítettem egy táskát, aminek minden egyes öltését saját kézzel (árral és tűvel) varrtam. A mai napig megőriztem ezt a táskát, hogy emlékeztessen a kezdetekre.

Milyen táskákat terveztél a kezdetekkor?
Az elején maradék bőrökből és használt bőrkabátokból készítettem válltáskákat, de hamar rájöttem hogy nem túl kifizetődő ha a kabátokat előtte darabokra kell szednem majd újra összeállítanom. Később vízlepergető textil és bőr kombinációjából készítettem táskákat, amik még DarageDesign márkanév alatt futottak.

Mikor találtad meg azt az irányt a tervezésben, amit igazán a magadénak érzel?
Mindig az egyszerű és letisztult formák és visszafogott színek híve voltam, illetve nagyon szerettem a folyton változó trendeket. Ezeket próbáltam meg ötvözni amikor létrehoztam a prémium vonalat képviselő márkát, ami a saját nevemet viseli. Köztudottan maximalista vagyok az élet szinte minden területén (a beszállítóim tudnának mesélni… ), a termékeimnek tökéletesnek kell lennie, hiszen a saját nevem adom hozzájuk, engem képviselnek. A prémium vonal nagy felelősség is egyben, számomra a hibátlan, kompromisszumok nélküli minőséget jelenti. Ezzel tudok a legjobban azonosulni.

Hogyan éred el, hogy prémium minőségű táskákat készítesz?
Mindig is lenyűgözött a nagy világmárkák tökéletessége és kifogásolhatatlan minősége. A kezdetektől azt a célt tűztem ki magam elé, hogy a lehető legjobb minőségű táskákat és kiegészítőket gyártsak. A bőrök tekintetében csak az első osztályú minőség jöhet szóba, egytől egyig Olaszországból származnak, csakúgy, mint az olasz fém kellékek és a világ legjobb cipzárjaként nyilvántartott YKK is.
A gyártás túlzások nélkül világszínvonalon történik, a fejlett technikai háttér és az évtizedes tapasztalattal rendelkező kollégáink biztosítják ezt számunkra. A világmárkákon használt fejlett technikai megoldások csak tovább erősítik ezt. A prémium nálunk nem pusztán egy üres frázis, egy manapság oly’ divatos kategória. Ha valaki a mi termékeinket választja biztos lehet benne, hogy egy első osztályú technikákkal, prémium alapanyagokból, a legnagyobb odafigyeléssel és ami a legfontosabb, kézzel készült terméket tudhat magáénak.

Ez elég komolyan hangzik, mennyi munka van e mögött?
A megfelelő anyagokat beszerezni rengeteg munkával jár, jelenleg kb. 30 (!) beszállítóval dolgozom együtt. Itthon ha valaki az átlagosnál jobb minőségben szeretne gyártani nagyon nehéz dolga van. A mai magyar piacon nem egyszerű naprakész, kommunikációban gyors, gyártásban és beszerzésben modern, folyamatosan fejlődő technológiai háttérrel rendelkező cégeket találni.
Az egyik legfontosabb és legnagyobb munkafolyamat a beszerzés, majd ezután jön a többi feladat: fotózás, modellezés, tervezés, kivitelezés, stb. Ahhoz, hogy azt a végeredményt kapjam amit eredetileg elképzelek rengeteg utánajárás szükséges, lehet hogy csak sokadik alkalomra születik meg az áhított darab.

A táskatervezés és készítés mely folyamatait végzed te magad?
A tervezés első tollvonásától a táska boltok polcaira való kerüléséig minden munkafolyamatban benne vagyok. A tervezést, a szabásminta készítését, valamint az alapanyagok felkutatását és beszerzését is saját magam végzem. A termékfotók egy részét is én készítem és retusálom. Jellememből adódóan legszívesebben mindig, mindent saját magam csinálnék, de a nap sajnos nekem is csak 24 órából áll.

Milyen a legújabb kollekciód? Milyen fazonok és színek jellemzik?
A legújabb kollekcióm az eddigi legexkluzívabb. Minden egyes táskám egy festői francia városka nevét viseli. Formák tekintetében az idei irányzatokat követi, szögletes és kemény fazonú, illetve kerek aljú táska fazonokat vonultat fel, a színek terén pedig a tél színei: fekete és sötétszürke, illetve a ma nagyon divatos „chau” vagy rozsdabarna színek köszönnek vissza, amik a boltok polcain lévő cipőknél is megfigyelhetünk. Elvégre a táska egy kiegészítő, így elengedhetetlen, hogy passzoljon az outfitünk többi részéhez is.

A praktikusabb hétköznapokra, vagy a különlegesebb alkalmakra tervezed a táskáidat?
Itt fellelhető egyfajta kettősség, a táskáimat alapvetően inkább a hétköznapokra terveztem, de a kis táskáimmal és némely nagy táskámmal különlegesebb alkalmakkor is meg lehet jelenni.

Milyen stílusú nőknek készíted a táskáidat?
Azoknak az igényes nőknek ajánlom, akik olyan prémium terméket szeretnének nap mint nap viselni ami minden igényüket kielégíti, és akiknek fontos a trend, de nem szeretnének a „fast fashion” üzletekben vásárolni mint mindenki más és a hazai divatot preferálják.

A teljes kollekcióját itt tudjátok megnézni! 

A facebookon pedig itt követhetitek!