MCFD 2015 bemutatók: Londoni divatiskolák

2015. november 14.
Idén Londoni divatiskolák fiatal tervezői mutatták meg egyedi kreációikat a Marie Claire Fashion Days kifutóján.

A fotógalériáért kattintsatok a képre!



Vérbeli hanyag brit coolság és persze a londoni divatiskolák szakértelme látogatott idén Budapestre a Marie Claire Fashion Days alkalmából. A rendezvény egyik legizgalmasabb és legszínesebb szeletét jelentik minden évben a külföldi divatiskolák hallgatói, hiszen fiatalok, tehetségesek, és mindig képesek valami egészen újat és frisset mutatni a kifutón.

Az idei brit tehetségek a londoni University of Kingston illetve a University of the Arts London divattervező szakjairól érkeztek hozzánk. A Kingston hallgatóinak munkáin a kísérletező kedv, a textúrák és technikák merész keveredése jelenik meg: Josh Read előszeretettel párosítja a gyapjút és a bőrt selyemmel, és szívesen variálja a különböző anyagokat.

A kötött holmik és izgalmas anyagok Verity Germer munkáin is visszaköszönnek, de akadnak olyanok is, akik a brit történelmi múlt klasszikus szabásvonalaihoz nyúlnak vissza.

A University of the Arts London hallgatói a Soho dekadens hangulatát hozták el a Fashion Daysre. Menő, fiatalos, lezser és sikkes, minden, ami egy magára valamit is adó brit divatőrültnek kell. Itt is rengeteg az innovatív megoldás, Harriet Brown például merész, geometrikus printeket párosít egyszerű sziluettekkel és játékos hímzésekkel.

A londoni divatnak szemmel láthatólag már köze sincs a képzeletünkben élő, ködbe burkolózó, nagykabátokban siető britekhez, épp ellenkezőleg: a londoni divat igazi trónkövetelő lehet a divatvilágban, merész és extravagáns, egyedi és kifinomult, merít a képzőművészeti hagyományokból, de nem veszi magát túlságosan komolyan.

Fotó: Nagy Attila