Így dobd fel az öltözködésedet a hidegben!

2016. február 08.
Az enyhe, olykor szinte már tavaszias téli napok után még tartogat hideg heteket a február, így sokaknak okozhat gondot, hogy öltözzenek melegen és kényelmesen úgy, hogy közben stílusosak is maradnak. A MOM Park stylistjainak tanácsaiból kiderül: a színekkel, formákkal és anyagokkal játszva feltűnőek és divatosak lehetünk, miközben az időjárás kihívásaihoz is alkalmazkodunk.

Stílusos és nőies
Szeretnénk egy-egy hangulatos esti séta közben is csinosak lenni, és a város fényei helyett nem a vacogásra koncentrálni? Szerencsére harisnyával, meleg cipővel egy vastagabb gyapjúszoknya is tökéletesen melegen tart. Az alakot lágyan hangsúlyozó, színes darab egy mintás, hosszú ujjú blúzzal nem csak stílusos, de nőies hatást is kelt. Arra érdemes azonban odafigyelni, hogy a rakott, A-vonalú szoknyák optikailag teltebbé tehetnek, míg az alacsonyabb embereket a térd alatt érő darabok „nyomhatják össze”.

Sportosan elegáns
A férfiak könnyebb helyzetben vannak, hiszen ha póló helyett inget választanak a nadrághoz, máris új arcukat mutatják, és egy merészebb, mintás vagy színes pulóverrel igazi trendszetterek lehetnek. A téli hidegben is fontos odafigyelni a kiegészítőkre, mivel a részletek sokat elárulnak viselőjükről: a cipő és az öv mindig legyen összhangban egymással, a letisztult színekkel és minőségi bőrrel biztos, hogy nem lehet mellélőni. Férfiaknak tökéletes kiegészítő egy sportos óra, ami színében passzol a gondosan összeállított szetthez.

Mintát mintával
Egy gyermek esetében a legnagyobb hidegben két dolog lehetséges: ki akar menni és szánkózni szeretne a végtelenségig, vagy mindenféle praktikákat kell bevetni, hogy kicsaljuk a friss levegőre. Akárhogy is legyen, előbb utóbb egy pocsolya vagy latyak kerül az útjába. Azért, hogy a szülők is jól érezzék magukat és ne a foltok miatt aggódjanak, míg a gyerekek játszanak, érdemes jól tisztítható, természetes anyagú és kényelmes ruhákat választani számukra. A praktikum mellett legalább olyan fontos a színek és a minták játékos összeállítása is, hiszen a vidám hangulatú darabokat a gyermekek is szívesebben viselik. Szerencsére a gyerekdivatban már korábban is uralomra tört a „mintásat mintással” trend és idén sincs határ a fantáziadús kínálatban.

Fotókredit: Németh Dániel, MOM Park