Marie Claire Expressz: Barabás Henriett, modell

2016. március 11.
A 23 éves modell bár hivatalosan még a szüleivel él, több időt tölt New Yorkban és Londonban. Az Attractive modellje négy éve vegán, imádja a csokit, és ha abbahagyja a modellkedést, táplálkozástudományokkal szeretne foglalkozni. Henit ezúttal az áprilisi Marie Claire divatanyagában láthatod.


Fotó: Zsólyomi Norbert, Styling: Molnár Anikó, Stylistasszisztens: Bakker Anna, Smink: Véger Fibi, Haj: Horváth Roland, Fotóasszisztens: Gregus Máté

Életed első fizetett modellmunkája?
A legelső külföldi munkám Görögországban volt 17 évesen. Érdekes módon az is a farmerekről szólt.

A tervező, aki szerinted nem tud mellényúlni?
Szerintem nincs ilyen. Ami engem illet, nagyon szeretem a Burberry márkát, de imádom Alexander Wang cipőit és a Chloé napszemüvegeket is.

A legkényelmesebb cipő…
Ez az Alexander Wang, amit most viselek. Bokacsizma mániás vagyok, alapvetően a lapos talpú cipőket szeretem.

A nő vagy férfi, akivel szívesen cserélnél egy hétre?
Sebastião Salgado természetfotóssal. Rengeteg helyen járt, és egészen különleges szeme van. Én is nagyon szeretek fotózni.

Ha a gyerekkorodnak színe lenne, melyik lenne az?
Citromsárga. Ha rossz kedvem van, akkor mindig citromsárgát veszek fel…

Mi volt a jeled az oviban?
Gyöngysor.

A farsangi jelmez, amit a legjobban szerettél magadon kiskorodban?
Egyszer eper voltam, olyan cuki volt a jelmezem. Zöld volt a kalapom, és nagy, kényelmes piros ruhám. De persze én is voltam királynő, és bohóc is.

A legszebb magyar szó?
Leány. Nagyon tetszik ez a szó. De a rózsát is szeretem, még keresztnévként is. És a szerelem is szép, főleg a jelentés, ami társul hozzá.

Az édesség, amely nélkül felesleges élni?
Hú. Nagyon édesszájú vagyok, és csoki mániás. Imádok mindent, ami kókusz, banán, vanília vagy fahéj. A kedvencem, amit anya készít nekem: kókusztejes rizspuding mangó és banán öntettel. A zabkása is jöhet minden mennyiségben csoki darabokkal megdobálva.

Mi a háttérkép a telefonodon?
Egy pálmafa. A természetben érzem magam a legjobban, tengerparti helyen tudok a legmélyebben aludni. Máskor a világűr témát választom. Imádom a csillagokat, követem a Nasát is Instagramon.


Fotó: Zsólyomi Norbert, Styling: Molnár Anikó, Stylistasszisztens: Bakker Anna, Smink: Véger Fibi, Haj: Horváth Roland, Fotóasszisztens: Gregus Máté

Olasz vagy kínai?

Olasz.

Milyen nyelven tanulnál meg?
Spanyol és japán.

Ha a szerelem zene lenne…
Robin Schulz Sugar. Anyával ez a kedvenc számunk. Számomra egy szerelmes dal, nem lassú és érzelgős, sokkal inkább tempós, ami felemel, felpörget.

Hol ittad a legjobb kávét a világon?
Axente Vanessa mutatta meg nekem New Yorkban, a Kaffee 1666 üzletét. Ott ittam a legjobb tejes kávét. Persze szigorúan mandulatejjel vagy kókusztejjel és édesítés nélkül.

A sminktermék, amely nélkül egy tapodtat sem?
Egy ausztrál márka, Lucas Papaw szájápoló vagy a Burberry szempillaspirálom. Ha nem dolgozom, akkor csak ez a kettő van rajtam.

Ha most kiborítanánk a táskádat, mit szégyellnél belőle a leginkább?
Azt hiszem, semmit. Amit viszont most mindig hordok magamnál? Vásároltam egy bennszülött indiánok által készített bőrtáskát, amelyben a Mérleg horoszkópomnak megfelelő ásványok vannak. Vagyis három követ hordok most magamnál: ametrint, malachitot é s aventurint.

Mit mentenél ki az égő lakásból?
A szüleimet és az öcsémet.

Kattints a képre Heni korábbi divatfotóiért!