Hazai divatmárka minime kollekciót dobott piacra!

2016. május 23.
Ebben a szezonban is vagány dolog összeöltözni a gyerekünkkel. Zay-Szajcz Alexandrával beszélgettünk a BNZ márka megálmodójával és a minime ruhák tervezőjével.

Különleges alkalmakkor szeretek úgy öltözni a gyermekeimmel, hogy szettjeink harmonizáljanak egymással. Most úgy tűnik, trend lett „minime” ruhát venni a gyerekeknek, vagyis teljesen egyformában öltözni.

A mini me ruhákra mindig is volt és lesz is kereslet. Sokan tartják jópofa dolognak, ha összeöltözhetnek a gyerkőccel. Nálam is pontosan így indult ez az egész ruhatervezés. Amikor a fiam megszületett, szerettem volna vele úgy megjelenni, hogy passzolnak egymáshoz a ruháink. Akkor még nem találtam ilyen márkát Magyarországon, akinél kaphattam volna, és így jött az ötlet, hogy piacra dobjam az első kollekciómat.

Korábban nem foglalkoztál ruhatervezéssel?

Nem, ugyanis 2014-ben diplomáztam, mint andragógus, aztán rá egy évre meg is született a kisfiam. Körülbelül 3-4 hónapos volt, amikor elkezdtem foglalkozni az anya-gyerek ruhák tervezésével, természetesen az ötletet is ő adta. A második kollekciómban kezdtem el a családi szettek készítését, ahol már az anya- lánya, illetve fia ruhák mellett apukáknak is tervezek, hiszen így teljes a család.

Kicsi gyerek mellett kezdted építeni a márkádat…

A ruhákat én tervezem, viszont van egy profi csapat, aki a kivitelezésért felel. Sokmindent én csinálok, de nem egy személyben viszem végig a folyamatot, így sikerül megszerveznem, hogy a gyermekem se érezze hátrányát annak, hogy dolgozom. Amikor időm engedi, itthon mini változatban Barbie babákra összeállítom a kollekciót, hogy hogyan képzelem el. Aztán a csapatnak elmondom mit és hogyan szeretnék viszontlátni és ők megvalósítják.

Hogy telik egy kisgyermekes ruhatervező egy napja?

Szerintem bátran kijelenthetem, hogy minden napom nyüzsgéssel teli. Miután a kisfiam felébred és itthon a mindennapos reggeli rutinon túl vagyunk, általában elindulunk a varrodába és összeszedjük az aznapi postázandó ruhákat. Majd haza jövünk és együtt becsomagoljuk őket, ami nem a legegyszerűbb, mert nagyon szeretne egy-két csomaggal ő is útra kelni. Szerencsére még egy dobozban sem fért el kényelmesen. Mindent a kisfiammal csinálok, együtt megyünk a varrodába, együtt nézünk anyagokat, együtt csomagolunk. Ami persze nem egyszerű, de imádom őt is és a ruháimat is, hiszen ha ő nincs, nincs a BNZ sem. Mindezek mellett rengeteg segítséget kapok a férjemtől és anyukámtól, akik a saját munkájuk mellett mindig szakítanak arra időt, hogy nekem segítsenek.

Apropó, mit jelent a BNZ rövidítés?

A BNZ márkanév a kisfiam nevéből ered. Mivel az ötlet, hogy családi kollekciót tervezzek tőle származik, így egyértelmű volt, hogy a márkanév is az ő nevéhez fog kötődni.

Mely szempontot tartod a leglényegesebbnek, miközben megtervezel egy ruhát?

Nagyon fontos, hogy hordható darab legyen. A kisfiamról tudom, hogy van olyan ruha, amit szó szerint tép le magáról, mert nem érzi jól benne magát. Így mindig ügyelek arra, hogy olyat alkossak, ami kényelmes, és 100% vagy magas pamut tartalmú anyagból készül. Ez nélkülözhetetlen főleg a kisgyerekek komfortérzetéhez.

A BNZ ruhák célcsoportja, ha jól látom pontosan olyan család, mint amilyen a tiétek. Szuperül mutattok a kampányfotókon, mint modellek.

Valóban a célcsoportom olyan kisgyerekes családok, mint amilyenek mi vagyunk és azok, akik szeretnek összeöltözni csemetéikkel. Mindemellett fontos számukra a stílus és a minőség is. A fotózásokon általában a kisfiam és én mutatjuk be a ruhákat, illetve a családi szettekre a férjemet is felkérem. A lányos oldalt pedig a barátnőm kislánya képviseli. A ruhákat folyamatosan hordjuk a hétköznapokon is, hiszen a mindennapokra lettek tervezve, így általunk folyamatos tesztelés alatt állnak.

A galériáért kattints a képre!

Dolce&Gabbana, Burberry, Versace… Sok divatház prezentál szezonálisan mini me kollekciókat. Ki a kedvenc külföldi dizájnered?

Nincs különösebb kedvenc, talán Coco Chanel áll közel a szívemhez. Példaértékű számomra honnan jutott el hová, és csodálatos dolgokat tervezett.

Eddigi legnagyobb siker a BNZ életében?

Minden egyes visszajelzést sikerként élek meg. Rengeteg levelet és fotót kapok az anyukáktól, ami még jobban motivál és erősít még akkor is, ha épp nem a legjobb napom van. Pont a múlt héten volt egy rossz napom, valahogy semmi nem akart összejönni, de kaptam egy kedves üzenetet fotóval mellékelve, hát mondanom sem kell, minden rossz elszállt és boldoggá tettek ezzel a kis üzenettel. Nagyon jó érzés, amikor kapok egy fotót, hogy a ruháimban vannak, és emellé még dicsérő szavakat is írnak. Nekem ez a legnagyobb siker, a vásárlóim, a BNZ tulajdonosok elégedettsége.