Dübörög a vintage ékszerek divatja

2016. június 14.
Régen is nagy siker övezte a különböző vintage bútorok és lakberendezési tárgyak. Azonban napjainkban világszerte egyre nagyobb sikernek örvend a vintage ruhák és kiegészítők vásárlása is, teljesen új divattrendet teremtve ezzel.

A vintage ékszereket és ruhákat manapság külön erre kialakított üzletekben árulják az olyan divat fővárosokban, mint London, New York és Párizs. Emellett jellemző, hogy nem csak a klasszikus értelemben vett, 20 événél idősebb darabok minősülnek vintagenek, hanem a világ vezető divatházai is előszerettel készítenek új, azonban réginek látszó kreációkat, mely hatalmas sikernek örvend a vásárlók körében. A vintage meghatározó elemei közé tartoznak a vintage, a gyöngyök, a csipke, a koptatott anyagok és a virágos motívumok is.


Rita Tamas Jewelry

Az angol piacon szintén új ékszermárkának számító Rita Tamas Jewelry magyar származású tervezője a magyar népművészetből, népi gyöngygallérokból merít inspirációt. Ezeket a gyöngyallérokat korábban különleges alkalmakkor viselték, a tervezők ezeket a mintákat ötvözi modern formákkal. Ékszerei formája és technikáját a tervező a mai modern technikákkal ötvözi, hogy a mai modern nő öltözetéhez is megfelelő kiegészítőként szolgáljon.


ZEMART by ZEMA

A ZEMART by ZEMA ékszermárka saját tervei alapján gyártja finomporcelán ékszereit. A tradicionális motívumoktól az art-deco stílusig több féle irányzatot képvisel. A vintage motívumok használata szinte minden ZEMA porcelán ékszeren megtalálható, hol konkrét, hol csak utalás formájában. Elsősorban a nagy korstílusok, mint a barokk jelenik meg erőteljesen az egyes darabokon, több féle színkombinációban, természetesen arannyal kombinálva. E mellett jelentős a szecesszió stílus jelenléte a finom vonalvezetésekkel, valamint az art-deco erőteljes, határozott vonalaival és színeivel. A porcelánékszereken a különböző vintage motívumok olyan színekkel együtt jelennek meg, melyek a mindenkori évszak trendszínei, tehát évszakonként más és más színekkel vannak kombinálva.


De Fleurs

A nemzetközi piacra készülő De Fleurs ékszerek mintavilágát legfőképpen a romantikus, aprólékosan, nagy precizitással kidolgozott virágmotívumok alkotják. A virág motívumokra jellemzőek a finom vonalak, apró, részletes kidolgozás, púderszerű visszafogott színek. A De Fleurs ékszerek különleges technikával, egyedileg kézzel készülnek, egy darab elkészítése több mint 15 órát vesz igénybe, hiszen minden egyes levél, virág és motívumot egysével kell megformázni, kiégetni és egy apró tű segítségével felhelyezni az ékszerre. A brand vásárlói köre nagy részben a magára sokat adó, elegáns, kifinomult stílusérzékkel rendelkező 40-60 éves korosztályból kerül ki.