Nők Chanelben fotókiállítás – ott voltunk a megnyitón

Július 7-én megnyílt a Ludwig Múzeum Nők Chanelben fotókiállítása, amely divatkedvelők számára kötelező nyári program. A tárlatot július 8. és szeptember 11. között nézheted meg.

Még napfényben úszik a Ludwig Múzeum homlokzata, amikor csütörtök kora este megérkezünk a Nők Chanelben fotókiállítás megnyitójára. Ez a kellemes nyári idő kedvez a kis fekete ruháknak (is), az előcsarnokban várakozók kifogástalanul festenek. Egy hölgy stílusosan Chanel szemfestékkel igazítja mellettünk a sminkjét. Ekkor azért m i is ellenőrizzük a – nem Chanel – vörös rúzsunkat a telefonunk sötét kijelzőjében. Hét óra után pár perccel kinyílik a kiállító terem ajtaja és pezsgővel kínálnak.

Belépve Axente Vanessa fotója fogad a szemközti falon. Az óriási fekete kalapos kép egyike azoknak az alkotásoknak, amelyeken a svéd fényképész házaspár, Peter Farago és Ingela Klemetz Farago Chanelben örökített meg északi és balti, illetve cseh, lengyel, magyar és román szupermodelleket. Az Északi nők Chanelben és Nők Chanelben fotósorozatok elkészítéséhez „a Chanel korlátlan hozzáférést biztosított a művészeknek a Karl Lagerfeld által tervezett Haute Couture, valamint Pret-a-porter kollekciókhoz” – áll az üdvözlő szövegben a bejáratnál. Ámulattal figyeljük, ahogy a tökéletesen megkomponált fotókon szinte életre kelnek az időtlen Chanel ruhák. Próbáljuk kiválasztani a kedvencünket, de nincs könnyű dolgunk, hiszen itt vannak Ania Rubik, Freja Beha Erichsen, Magdalena Frackowiak, na és persze Mihalik Enikő és Palvin Barbara fotói is. A kiállításról Dr. Fabényi Júlia, a múzeum igazgatója mond pár szót, majd bemutatja az alkotókat. Lassan a tárlat végére érünk, de még mielőtt elhagynánk a helyiséget, meglátjuk Axente Vanessát saját, nagy kalapos képe előtt Peterrel és Ingelával. Ők hárman igazi jelenség!

A Peterrel és Ingelával készült exkluzív interjúnkat elolvashatod az augusztusi Marie Claire-ben!

Fotók: Glódi Balázs / Ludwig Múzeum Budapest