Bizsuk és gyémántok, avagy a stílusos mix’n’ match

2016. július 15.
Ékszertervező bloggerünk, Koós Lili eheti posztjában a valódi és bizsu ékszerek tökéletes párosítását mutatja be.

 

„Csak bizsut hordok…” vagy ” Ékszer? Csak arany!” Igen, eddig nagyon határozott vélemenyeket hallottam ebben a témában. Van, aki a bizsukra esküszik és van, aki kizárólag drágaköveket hajlandó viselni. A bizsupártiakkal egyetértek abban, hogy olcsóbb, gyakrabban lehet cserélni és inkább passzolnak az aktuális trendekhez, mint a valódi ékszerek, amik inkább az értéket és az időtállóságot jelentik. Ugyanakkor a gyémántok és más féldrága, illetve drágakövek ragyogását és fenséges pompáját sosem fogják utolérni.

Szerencsére ez az éles határvonal mára kezd elmosódni, és egyre többen kombinálnak divatékszereket arannyal vagy drágakövekkel. Ügyelnünk kell azonban a mennyiségre és a stílusra. Könnyen eshetünk a közönségesség vagy giccs csapdájába, ha túlzásba esünk: nagy a bizsu és a valódi ékszerek között a színátmenet (pl. arany és aranyszínű bizsu).

Az igényeket felismerve, a nagy divatházak bizsu kínálata sokat változott az elmúlt években, míg a luxus ékszermárkák elkezdtek fiatalosabb modellekben gondolkodni. Ennek köszönhetően egészen elképesztően modern dolgokat lehet már aranyból és gyémánból is kapni, amelyek árban is elérhetőbbek. A piac átalakult, ma már egyre több nő vásárol magának valódi ékszert, így a tervezők divatosabb, a modern stílussal jobban kombinálható darabokat terveznek.

Most bemutatok nektek néhány kombinációt, ami szerintem nagyon sokat dobhat a mindennapi öltözékeken és minden közegben megállja a helyét.

1. Stud gyémánt fülbevaló (egyszerú bedugós kerek formájú)
Ezt kombinálnám egy nagy, színes nyakláncal vagy brossal. A lánc hossza mindegy, a lényeg, hogy a színe figyelemfelkeltő legyen. Ehhez felvehettek vékony, többsoros gyémánt gyűrűket, vagy – a nyaklánc vagy a fülbevaló színeivel egyező – nagyköves gyűrűt.

Faragott viragos bross, ami medálként is hordható, színben passzoló cocktail gyűrű és picike „stud” fülbevaló.

2. Nagy bizsu fülbevaló, mely a kontyba fogott hajjal tökéletesen mutat. Ehhez már nem kell semmi, csak egy vékony nyaklánc egy aprócska brillel, amiakár minden nap hordható.

Rózsaszín csepp bizsu fülbevaló és rózsaszín arany vékony nyaklánc brillel.

3. Több sorban vékony, fehér arany láncok aprócska medálokkal, vagy egy vékony hosszú bizsu lánc, medállal. Ehhez párosítanék egy nagyobb méretű színes fülbevalót ami kihangsúlyoza az arcot.

Többsoros vékony lánc apró kövekkel és rózsakvarc fülbevaló rubinokkal.

4. Gyűrű őrület. Ez egy tökéletes esti feltünő viselet egy laza nyári ruhával. 1-1 mutatós cocktail gyűrű mindkét kézen a nyakban pedig a most divatos nyakpántok egyike. Ez lehet merev, vagy akár bőrből is a lényeg, hogy rövid legyen és kellő képpen vastag, hogy mutasson.

Bőr nyakpánt virágmedállal és két nagyobb cocktail gyűrű.

A bizsu és a valódi ékszerek párosításánál nyugodtan engedjétek el a fantáziánkat, játszatok az ékszerekkel, de a fenti „alapszabályokat” mindig tartsátok szem előtt. A végeredmény tökéletes és stílusos párosítás lesz!

Jó szórakozást!

Lili

A fotózáshoz az ékszereket a White & Black Ékszerbolt.