Bocskor Bíborka maga tervezte a ruháját

2016. augusztus 05.
Bocskor Bíborka saját maga tervezte a fellépőruháját a 10 éves Magashegyi Underground koncertjére. Augusztus 5-én a Budapest Parkban...

Jubileumi évük keretében a Magashegyi Underground számos meglepetéssel és különleges koncerttel, eseménnyel ünnepli rajongóival közösen tizedik születésnapját.

A különlegességek közül a következő nagy állomás a Budapest Parkban lesz, ahol a Magashegyi Underground tagjainak összes más formációja színpadra áll, így fellép majd a Kaukázus (Fodor Máriusz – Toldi Miklós – Fűrész Gábor), a Konyha (Szepesi Mátyás) és a The Rocket Science (Fodor Máriusz – Toldi Miklós) is.

Erre a különleges alkalomra tervezett ruhát Bocskor Bíborka, a Magashegyi énekesnője, Véger Fibivel együttműködve. Bíborka így mesélt az alkotási folyamatról:

„Ruha. Fellépőruha. Mindig fontos volt. Mélyítette és körvonalazta a színpadi élményt, inspirált. Az elmúlt tíz évben volt szerencsém sok magyar designerrel, iparművésszel dolgozni, barátságba fonódni. Rengeteg gyönyörű ruhát viselhettem már Sármán Nóra, Tomcsányi Dóri, Napsvgar, Szegedi Kata, a Booms Design, az INQ concept, a NAVONA fashion, Daige vagy Kerényi Virág jóvoltából. Most, hogy a Talált Tenger lemezünk megjelent, sok szín, forma, érzet jelent meg a belső szemeim előtt, miközben a dalok kibontásán gondolkodtam. Aztán eldöntöttem, hogy szeretnék egy szokatlant, terveznék én magam egy ruhát. Első megérzésem az volt, hogy megkeresem Véger Fibit, akivel évek óta együtt dolgoztunk sminkesként. Beszélgetéseink, barátságunk során megtudtam, hogy Fibi első szakmája varrónő volt. Mindig szerettem az esztétikai meglátását, a tehetségét, a kreativitását, így jött létre a ruha, ami a Talált Tenger éteri komorságát tükrözi, ártatlansággal, varázzsal és sejtelmességgel.”

A ruhát végleges formájában először augusztus 5-én a Budapest Park színpadán láthatja majd először a közönség.