Először a Marie Claire Fashion Daysen

2016. november 08.
Büszkék vagyunk rá, hogy évről évre egyre több magyar tervező mutatkozik be a Marie Claire Fashion Days kifutóin. Ebben az évben hét újabb magyar tervező csatlakozik hozzánk.

Sandor Lakatos Menswear
A márka védjegye a prémium minőségű anyagok használata, valamint az aprólékos kidolgozás, ami a hazai és a nemzetközi divatvilágban is a luxusminőséget képviseli. A kollekció darabjait sajátos dark, minimál hangulatvilág jellemzi.

Mikor látható: november 12. (szombat) 21.00

Richard Alexander
A fiatal tervező 2014-ben mutatkozott be, legelső kollekciójának fő inspirációja a testiség, amelyet geometrikus formavilág használata tükrözött. Az új tavaszi–nyári kollekció központi eleme most az érzelmek, leginkább a vágyak és a vágyakozás – képzelet és kiteljesedés ellentéte és összhangja. A kreációk többsége fényes, flitteres anyagokból készült, a csillogás pedig letisztult formavilággal párosul.

Mikor látható: november 12. (szombat) 14:20

NON+
A 6 éves NON+ márka alapítója, Kiss Sarolta minden kollekciójában a lezserség a főszereplő, amely szokatlan grafikai részletekkel párosul. Fontos szempont a hordhatóság és a stílusbeli merészség egyszerre. A 2017-es tavaszi–nyári kollekciót, amelyet most először a Marie Claire Fashion Days kifutóin is megcsondálhatunk, a minimalizmus és a funkcionalitás, az önfeledt szabadságérzet inspirálta.

Mikor látható: november 13. (vasárnap) 14:30

Artep
Balogh Petra Viola tervező tavaszi-nyári kollekciójának fő inspirációja Brigitte Bardot és az ötvenes évek meghatározó stílusjegyei, mint például a derék hangsúlyozása magas derekú nadrágokkal és rövid topokkal, valamint a térd alá érő nadrághosszok.

Mikor látható: november 12. (szombat) 14:20

DORAHEGEDUS
A kollekció legfőbb inspirációját a 80-as évek rock’n’roll szubkultúrája, azon belül is Patti Smith érzékeny és lázadó személyisége, androgün megjelenése adta. Központi elem a farmer, mint anyaghasználat, amely egyszerre képviselhet high fashion és street art darabokat is.

Mikor látható: november 13. (vasárnap) 14:30

Mero
Merő Péter tervező következő kollekcióját a csaillagos égbolt inspirálta. A ruhákon a kék szín dominál, a csillámló flitterek és a fémszálak. A tervező védjegye a letisztult, nőies vonalvezetés, a testet követő szabásminták.

Mikor látható: november 13. (vasárnap) 19:00

Maison Marquise
Tóth Bori tavaszi-nyári kollekcióját légies könnyedség, élénk színek és áttetsző anyagok határozzák meg. Távol-keleti inspirációk, mint például tengerpart, korallok, tavirózsák elvenednek meg a printelt selymeken.

Mikor látható: november 12. (szombat) 21:00

A részletes hétvégi programot ITT találjátok!