A sikeres páros

2016. november 23.
Egyre több ruhatervező választ maga mellé tehetséges ékszertervezőt új kollekciója megalkotásához. Az ékszerek feldobják a ruhákat, hangsúlyozzák viselőjének egyedi stílusát. Cakó Kinga 2017-es tavaszi-nyári kollekciójához Visy Dóri álmodott ékszereket, melyek a ruhák szerves részét képezik. Ettől olyan különlegesek.

Kinga, miért pont Dórira esett a választás, hogy a 2017. tavaszi-nyári kollekciódhoz ékszereket tervezzen? Meséljetek egy kicsit a találkozásotokról.

Kinga: Régóta szerettem volna már Dórival dolgozni, mert nagyon közel áll hozzám az a stílus, amit ő képvisel, és mert mindig van benne valami izgalmas részlet és letisztult játékosság. Ehhez a kollekcióhoz nagyon passzol Dóri ékszereinek lágysága és formavilága, mert itt a rétegekkel és geometrikus formákkal játszottunk.

Dóri, volt már részed hasonló együttműködésben? Mennyiben más ez, mint amikor saját kollekciót csinálsz?

Dóri: Igen, terveztem már kollekciót ruhatervezőknek. Ez az együttműködés igazán különleges volt, mivel Kinga ruháinak formatervezéséből és a ruhák anyagaiból terveztem és készítettem el az ékszereket.

Mi a közös bennetek? A személyiségetekben és a munkásságotokban?

Dóri: Úgy érzem, mindketten nagyon közvetlenek és vidámak vagyunk, így hamar egy hullámhosszra kerültünk.
Kinga: A stílusunk is hasonló, jellemző rá a finom, de laza nőiesség, ami mindig párosul egy-egy izgalmas részlettel.

Dóri, nehéz alkalmazkodni egy tervező irányvonalához? Hiszen szuverén művész vagy, aki a saját inspirációit követi.

Dóri: Nem egyszerű, de szeretem az efféle kihívásokat. Mindig izgalmas, ha van új irány és elvárás, de közben mégis szabadkezet kapok az alkotásban.

Hogyan zajlott a közös munka?

Kinga: A ruhák készültek el először, és azok hangulatához álmodta meg Dóri az ékszereket, de folyamatosan egyeztettünk. Egymásra lapuló rétegekkel játszottunk ebben a kollekcióban, ahol az átlósan és vízszintesen elvágott arányok találkoztak és úgy alakítottuk ki a ruhák kivágásait, hogy az ékszerek geometrikus formái illeszkedjenek egymáshoz. Külön érdekes folyamat volt számomra látni, ahogy a ruhák textúrája megjelenik az ékszerekben.

Kinga, mutasd be pár szóval a tavaszi-nyári kollekciódat!

Kinga: Ebben a kollekcióban a kékek különböző árnyalatait kevertem átmenetben és külön színvilágként, élénk narancs színnel kombinálva. Játékos színvilágú, de légies, nőies sziluetteket használtam struktúrált, geometrikus elvágásokkal, amik előhozzák a rétegelt formákat.

Hol lehet megvásárolni a ruhákat és az ékszereket?

A közös kollekciónk a Stylewalker nighton lesz előrendelhető a Decolabor üzletben (József Nádor tér 8.)

Kiknek, milyen nőtípusnak terveztétek a ruhákat és az ékszereket?

A modern, merész, magabiztos nőknek.

A galériáért kattints a képre!