Formabontó bátorság: 1956 a stílus, a tervezés és a tiszteletadás jegyében – KATA SZEGEDI

2016. november 23.
A szabadságvágy megrendítő erejéről, a bátorság történelemformáló pillanatairól emlékeznek meg hazai dizájnerek külön erre az alkalomra tervezett ruhákkal. 1956 és üzenete anyagokban, formákban és színekben elmesélve: Szegedi Kata eklektikus, modern öltözetét 21. századi bátor, erős és sokoldalú nők ihlették.

Fotó: Nagy Attila

„Sokféle anyagot használtam: farmert, flittert, tollat áttetsző részletekkel, nagy, hangsúlyos cipzárakkal és kiegészítőkkel. A végeredmény egy friss, eklektikus, modern öltözet lett. A szabadság, az önkifejezés és a nyitottság alapvető elemei minden egyes kollekciónknak, emellett a bátorság és az erő is vissza-visszatérő hívószavaink.

A ruha tervezése közben egy 21. századi sokoldalú, izgalmas power womant láttam magam előtt, aki kellően elhivatott, kíváncsi, aki vállalja önmagát, és síkra száll a véleményéért. Kiáll azért, amiben hisz, és a számára fontos emberekért. Nekem ’56 mindig is ezeknek az értékeknek a szimbóluma volt, ma is ennek az örökségére építünk. Rengeteg személyes történetet hallottam azoktól, akik ott voltak, és átélték – megható és nagyon megrázó pillanatokat idéztek fel. Ilyen vakmerően és önfeláldozóan kiállni, ennyire elszántan harcolni egy eszméért és egymásért: a legfontosabb, amit tenni lehet. Ez az erő és bátorság az, ami a legjobban inspirált ebben a projektben.”

A magazinunk felkérésére külön erre az alkalomra tervezett kreációk a Marie Claire Fashion Daysen is felvonultak a Várkert Bazárban november 12-én. Nyolc hazai divatmárka tervezőivel dolgoztunk együtt az 1956-os emlékév kapcsán, a projekt során készült darabokat egyesével mutatjuk be itt a marieclaire.hu-n. Fotósorozatunk a Marie Claire magazin 2016. decemberi számában is megjelent.

Az összeállítás az 1956-os emlékév keretében készült.

Fotó: Zsólyomi Norbert, Styling: Molnár Anikó, Fotóasszisztens: Földi Ádám, Smink: Véger Fibi, Kiss Csilla, Sminkasszisztens: Amrein Réka, Haj: Károlyi Márk, Uhercsik Brigi – Cult, Modellek: Isidora Dukic – Vmmodel.hu, Reka O. – Visage, Bettina – Icon, Filip, Dan, Oliver – Vammodels.hu

Nézd meg a többi ruhát a Facebook-oldalunkon és szavazz, neked melyik tetszik a legjobban!
Kattints IDE!