Formabontó bátorság: 1956 a stílus, a tervezés és a tiszteletadás jegyében – ANNA DAUBNER

2016. november 24.
A szabadságvágy megrendítő erejéről, a bátorság történelemformáló pillanatairól emlékeznek meg hazai dizájnerek külön erre az alkalomra tervezett ruhákkal. 1956 és üzenete anyagokban, formákban és színekben elmesélve: Anna Daubnert a szenvedély és a törékenység kontrasztja inspirálta.


Fotó: Nagy Attila

„Egy tervezőnek az alkotás során ugyanezek a hívószavak segítenek. Hasonló fogalmakkal operál, és nagyon hasonló képességekre van szüksége. Szabadság, merészség, bátorság, elszántság… Minden kollekcióhoz egy-egy apró forradalom kell.

A koncepció a szabadság és a feszült, kiélezett helyzet közötti átmenetre épül. A felsőrész finom, áttetsző vörös organzából készült, ami számomra a szenvedélyt és a bátorságot jelenti. Az alsó részen a katonastílus keménysége, nyersesége jelenik meg: a militaryzöld nadrág határozott szabásvonalai ellensúlyozzák a felső törékeny finomságát, érzelmi fűtöttségét.”

A magazinunk felkérésére külön erre az alkalomra tervezett kreációk a Marie Claire Fashion Daysen is felvonultak a Várkert Bazárban november 12-én. Nyolc hazai divatmárka tervezőivel dolgoztunk együtt az 1956-os emlékév kapcsán, a projekt során készült darabokat egyesével mutatjuk be itt a marieclaire.hu-n. Fotósorozatunk a Marie Claire magazin 2016. decemberi számában is megjelent.

Az összeállítás az 1956-os emlékév keretében készült.

Fotó: Zsólyomi Norbert, Styling: Molnár Anikó, Fotóasszisztens: Földi Ádám, Smink: Véger Fibi, Kiss Csilla, Sminkasszisztens: Amrein Réka, Haj: Károlyi Márk, Uhercsik Brigi – Cult, Modellek: Isidora Dukic – Vmmodel.hu, Reka O. – Visage, Bettina – Icon, Filip, Dan, Oliver – Vammodels.hu

Nézd meg a többi ruhát a Facebook-oldalunkon és szavazz, neked melyik tetszik a legjobban!
Kattints IDE!