Formabontó bátorság: 1956 a stílus, a tervezés és a tiszteletadás jegyében – JE SUIS BELLE

2016. november 25.
A szabadságvágy megrendítő erejéről, a bátorság történelemformáló pillanatairól emlékeznek meg hazai dizájnerek külön erre az alkalomra tervezett ruhákkal. 1956 és üzenete anyagokban, formákban és színekben elmesélve: a Je Suis Belle tervezőit az elszánt, lázadó, tettre kész nők inspirálták.

„Szerencsések vagyunk: mindennap szabadon élhetjük az életünket, mindenben dönthetünk, csak az számít, mennyire vagyunk bátrak, és hogy a döntéseink következményeivel együtt tudunk-e élni – mondja Kiss Tibi, a márka egyik tervezője. – A Je Suis Belle imádja a szabad nőket, akik a boldogságukról szabadon döntenek. A bátorság, az erő, a tettvágy, a változás és a szabadság 1956 legerősebb hívószavai. Nekünk a nemektől független összetartó erőt jelenti.

A ruhánk tervezése közben lázadó szellemiségű, nagy volumenű változtatásokra képes nők jártak a fejünkben. Mozgalmak és szubkultúrák vezérei, akik a véleményüket nem rejtették véka alá. Laza sziluettben gondolkodtunk, nagy felületekkel, hogy helyet kaphasson az új kollekciónkra is jellemző erős, kollázsszerű díszítettség.”

A magazinunk felkérésére külön erre az alkalomra tervezett kreációk a Marie Claire Fashion Daysen is felvonultak a Várkert Bazárban november 12-én. Nyolc hazai divatmárka tervezőivel dolgoztunk együtt az 1956-os emlékév kapcsán, a projekt során készült darabokat egyesével mutatjuk be itt a marieclaire.hu-n. Fotósorozatunk a Marie Claire magazin 2016. decemberi számában is megjelent.

Az összeállítás az 1956-os emlékév keretében készült.

Fotó: Zsólyomi Norbert, Styling: Molnár Anikó, Fotóasszisztens: Földi Ádám, Smink: Véger Fibi, Kiss Csilla, Sminkasszisztens: Amrein Réka, Haj: Károlyi Márk, Uhercsik Brigi – Cult, Modellek: Isidora Dukic – Vmmodel.hu, Reka O. – Visage, Bettina – Icon, Filip, Dan, Oliver – Vammodels.hu

Nézd meg a többi ruhát a Facebook-oldalunkon és szavazz, neked melyik tetszik a legjobban!
Kattints IDE!