My body, my rules – élj a saját szabályaid szerint

2016. december 27.
Az én testem, az én szabályaim – üzeni mindenkinek a Prieston tervezője, Nagy Noémi, aki úgy véli, minden nő gyönyörű akkor, ha elengedve a megfelelési kényszert, mer önmaga lenni. A fiatal designer a saját bőrén tapasztalja nap mint nap, mennyi elvárás létezik a nők irányába, ezért döntött úgy, hogy kampányba kezd.

A My body, my rules kampányt Nagy Noémi saját tapasztalatai hívták életre.

„Persze, tudom, hogy nem én találtam fel a spanyolviaszt, és hogy előttem is sokan kiálltak már emellett az elv mellett, de tervezőként azt tapasztalom, hogy azok a nők, akik nem úgynevezett „tökéletes” alakkal rendelkeznek, sokkal nehezebben jönnek be hozzám, mert félnek attól, hogy mi csak 36-os méretben gondolkodunk. Hát nem, de ez az egész nem csak a súlyról szól – mondja határozottan a tervező. – Szerintem nőnek lenni nem kor, méret vagy elvárás kérdése. Amikor korán férjhez mentem, vagy amikor a kisfiam megszületett, nekem is mindenki meg akarta mondani, mi a jó, hogyan kellene élnem, öltözködnöm, milyen anyának, feleségnek kellene lennem, mit dolgozzak mellette és hogyan… De én hiszek abban, hogy senki más nem mondhatja meg nekünk, hogyan érezzük jól magunkat a bőrünkben, csakis mi. Hiszek abban, hogy megfelelnünk elsősorban önmagunknak kell, a lényeg, hogy mi elégedettek legyünk magunkkal, hiszen bármilyen is a testünk, bármit is csinálunk, gyönyörűek vagyunk. Dobjuk hát sutba a megfelelési kényszert, és legyünk boldogok azzal, amink van! Ennek a gondolatnak a jegyében született megl a My body, my rules szlogen, és reméljük, egy kicsit segíthetünk abban, hogy egyre többen érezzék magukat jól a bőrükben.”

Ma már több ismert hazai hölgy kiállt a tervezőnő gondolatai mellett, Tatár Csilla például a Prieston pólójával üzent az őt támadóknak A Dal egyik emlékezetes adásában, de Radics Gigi, Cserpes Laura, Lola, vagy a népszerű stylist, Holdamf Linda is viselt már My body, my rules feliratú pólót nyilvános szereplésen.

„Legutóbb két világsztár tisztelt meg azzal, hogy ellátta a kézjegyével ezt a pólót, és ez újabb lökést adott abban, hogy ne adjam fel, igyekezzek minél több emberhez eljuttatni az üzenetet – szögezte le Noémi, aki elárulta, a My body, my rules nem ér véget egy kollekcióval, folytatódik, és reméli, hatására egyre több nő meri majd felvállalni önmagát.