Lassíts és emlékezz!

2016. december 29.
Manapság, amikor nemcsak a bevásárolóközpontokban, de már az e-mail postafiókunkban is napi 24 órában kapjuk az arcunkba a konzum-horrort, egyre nagyobb szükség van olyan nyugalom szigetekre, ahol az ember egy kicsit magára figyel, megpihen és akár nosztalgiázik is egy kicsit.

Egy elegáns belvárosi lakásban járunk, ütemes, lágy zene szól, a terasz ajtó kitárva. A napfény átjárja az óriási ablakokkal szegélyezett szoba minden sarkát, egy gyönyörű azúrkék barokk kanapé uralja a teret. Látszik, hogy az itt lakók tisztelik a múlt értékeit, talán még szeretnének is belőle átmenteni a mának, amennyit csak lehet. A hófehér falak előtt légies sztenderdeken sorakoznak a pasztell árnyalatú finom gyapjú, pamut és kötött kelmékből készült ruhadarabok, míg a magasba futó minimál-indusztriál falipolcon a valódi bőr kiegészítők mellett egy-egy személyes emléktárgy, szobor és régi óra is megbújik. Az eklektikus hangulatú helységben mégis minden olyan összeszedett. Nagyszerűen működnek együtt a tárgyak és a tér, a nosztalgikus hangulat és az előremutató modern megoldások.

Az INQ Concept ruházati márka és a funkcionális táskáiról ismert Jurekka különleges hangulatú közös életterében járunk. Élettér ez, nem csupán egy bemutatóterem. Itt mindig történik valami, és itt minden az együttműködésről, egymás segítéséről szól, ami az üzleti körökben manapság nem kimondottak sikk. A két márka egymásra találása annak is köszönhető, hogy mindketten szívesen nyúlnak vissza a régmúlt hangulatához, gyermekkori emlékekhez, ugyanakkor mindezt modern megoldásokkal, játékos, rafinált részletekkel teszik igazán egyedivé.

Az INQ színvilágában, agyag választásában és fazonjaiban mindig a kortárs trendeket figyelembe véve alkot, mégis stílusát nagyanyáink hőskorára emlékeztető csavarral teszi felismerhetővé. A ‘kevesebb több’ elvéből kiindulva minőségi alapanyagok egyszerűnek tűnő szabásvonalakkal párosulnak, így értékálló és trendektől független, örökérvényű darabok születnek. A tervezők gyermekkoruk karácsonyi emlékeiből is merítve mindezt úgy álmodják meg, hogy az olykor szigorú hangvétel ellenére könnyedek tudnak maradni.

A tech-chic vonalat képviselő Jurekka táskái a 80-as évek határozott formáiból merítenek, legutóbbi kollekciójuk mégis előremutató. A tervezők olyan egyedülálló technológiai újításokat alkalmaztak laptop-hátitáskáiknál és tokjainál, mint a különleges tapintású környezetbarát bőr alapanyag vagy az egyedi fém kiegészítők, amely a márkára jellemző formavilággal és merész szín-blokkokal párosítva a glam és a luxus érzését sugallják.

Egy-egy Aulich utcai látogatás a tervezőkkel való személyes találkozásra, beszélgetésre is lehetőséget nyújt. A két márka képviselője úgy véli, jól öltözéket választani sokszor környezet és nyugalom kérdése is. Könnyebb eldönteni, melyik darab illik igazán hozzánk, ha halljuk a gondolatainkat, és nem kell sorban állnunk a tükörért.

A két márka által sugallt játékos hangulatot jól ábrázolja Tibor Galamb díjnyertes fotósorozata.

Kattints a képre a teljes sorozatért!