Egy tűzről pattant ékszertervező – interjú a brit JADAU by KT márka tervezőjével

2017. január 13.
Ékszertervező bloggerünk, Koós Lili a londoni ékszertervezők és luxusmárkák világába kalauzol minket, ezúttal a JADAU by KT márkával.

Nem tagadom, nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy mióta kint élek – és tanulok a GIA (Gemological Institute of America) kampuszán – Londonban, az itteni divatélet részese lehetek és olyan neves ékszertervezőkkel találkozhatom, mint Kanwal. Azt is mondhatnám rá, hogy egy tűzről pattant hölgy: rendkívül kedves, de amit kitűz maga elé, azt tűzön-vízen keresztül viszi. A szülinapi partiján készítettem vele interjút. Fogadjátok szeretettel a JADAU by KT márkát!

A gyönyörű ékszereid hűen tükrözik a keleti kultúrát, a motívumok, a dizájn őrzik az indiai vonásokat. Mennyire volt könnyű belevágni egy saját ékszermárka elindításába Londonban úgy, hogy nem vetted át az aktuális divatirányzatot, hanem megtartottad a saját kultúrád stílusjegyeit?

Meglepő módon nagyon könnyen sikerült megalapozni és elindítani a brandet. Öt éve költöztem Indiából Londonba, és szinte azonnal felismertem, hogy van egy piaci rés, amit kihasználhatok. Nagy kereslet van ugyanis a gazdagon díszített, kulturális motívumokat és köveket felhasználó ékszerekre, viszont kevesen készítenek ilyeneket. Amikkel ugyanis előtte találkoztam, azok nem voltak minőségben megfelelőek. Ekkor döntöttem úgy, hogy megalapítom a márkámat és nem csak a Londonban élő indiai hölgyek igényeinek megfelelően tervezem meg az ékszereimet, hanem a nyugati hölgyek számára is újdonságot, exkluzív darabokat fogok piacra dobni.

Végig ragaszkodtál a saját stílusodhoz, nem gondoltál arra, hogy az aktuális trendeknek megfelelő darabokat készíts?

Nem igazán, mert szeretem Indiát, és csodálatosnak tartom az ottani kultúrát és a gazdag, élénk ékszerviselési szokásokat. A stílusomra leginkább azt mondanám, hogy kelet találkozása nyugattal, az elegancia és a mindennapi, feltűnő csillogás ötvözete. Ez adja meg a márka különleges esszenciáját.

Hogyan jellemeznéd a vásárlóidat, kik hordanak JADAU by KT ékszereket?

A vevőim között a tinédzserektől egészen az idősebb korosztályig mindenki megtalálható. A fiatalabbak a visszafogottabb ékszereket kedvelik, míg az középkorú hölgyek a mutatósabb darabokat igénylik, olyanokat, amiket például bátran viselhetnek egy esküvőn vagy bármilyen elegáns eseményen. Az ékszereim stílusa egyedi, nincs igazából korhoz kötve.

Mi volt a legegyedibb megrendelésed, amivel eddig találkoztál?

Sokszor tervezek egyedi felkérésre esküvői ékszereket, amelyek közül az egyik egy olyan különleges kérés volt, hogy egy ruhába kellett bevarrnom a nyakláncot és más díszítő elemeket.

Nagyon gyorsan értél el sikereket, öt év alatt szinte teljesen felfuttattad a márkádat. Mik a terveid a következő évekre?

Az következő év sok kihívást és fejlődést ígér. Szeretnék szakmailag tovább tanulni, mert van még hova fejlődnöm. A márkát pedig szeretném eljuttatni minél több üzletbe, hogy a világon minél több hölgy megismerje és örömmel hordja az ékszereimet.