Advent Ausztriában

2016. november 09.
Alsó-Ausztriában háromszáz adventi és karácsonyi vásár teszi még izgalmasabbá a várakozást az év végi ünnepekre. Kirakodóvásárok, kastélyparkok és kolostorkertek mellet pincesorok, kovácsműhelyek és a hegyvidékek hangolnak rá a karácsonyra.

Johannesbachklamm szurdok / Würflach település
2016. december 8. csütörtök – 2016. december 11. vasárnap (14 órától)

Hangulatos ünnepi fények, kézművesek, számos karácsonyi ajándékot árusító stand, gőzölgő italok és hagyományos ételek a Johannesbachklamm szurdokban, különleges természeti környezetben. „Ausztria legnagyobb karácsonyfája” óriás gyertyákkal, gömbökkel, szaloncukrokkal díszítve.

Kovácskarácsony Ybbsitzben, a vas nyomában
2016. december 17-18. (szombat, vasárnap) (10-18 óra között)

Talán a legkülönlegesebb adventi vásár Alsó-Ausztriában. A látogatók testközelből sajátíthatják el hogy hogyan készülnek vasból az egyedi műremekek. A piactéren kézművesek mutatják be a hagyományos technikákat, mint például a szövést, esztergálást, kosárfonást, gyertyakészítést vagy az üvegfestést. A helyi fogadósok gondoskodnak a finomságokról így a frissen sütött fánkról is. A belépő 2 Euro, gyerekeknek 15 év alatt ingyenes. összesen 6 helyszínen rendeznek „tüzes” karácsonyt Alsó-Ausztriában, egykori kovács településeken, a vas útja mentén.

Adventi vásár Európa leghosszabb pincesorán Hardesben
2016. december 3-4./ 2016. december 10-11. (szombat-vasárnap) (13 órától)
A festői pincesori eseményen kizárólag saját kézzel készített termékek, ételek, italok és faragások kaphatóak. Zenei programok, felolvasások és gyerekprogramok színesítik az eseményt. További pincesorokon is rendeznek adventi vásárt, a Weinviertelben.

Karácsonyi falu a Schloss Hof kastélyban
2016. november 19.-december 18. között hétvégenként és ünnepnapokon (10-18 óra között)
Az árkádok alatt és a majorsági udvaron nagyjából 100 stand kínál tradicionális kézműves és kulináris specialitásokat. Szombatonként a vásár zárásaként 17 órától a Marchfeldi filharmonikusok „adventi hangvarázs” előadása hallható. Karácsonyi kastélylátogatás, meghitt adventi zene és számos gyerekprogram teszi felejthetetlenné a Schloss Hof-i karácsonyi falut. www.schlosshof.at

Adventi vásár Heiligenkreuzban Apátságban
2016. december 10. | (9-19 óra között)
Az apátság udvarában, 35 kolostor és apátság kínálja készítményeit. A híres miseboroktól kezdve az exkluzív specialitásokon át, mint a gerasi kolostor fánkja, a kézműves termékekig megtalálható lesz sok minden az egynapos eseményen. Harangjáték, barkácsolás a gyerekkel és sok vallási program is lesz. Magyarország a Bakonybéli Monostor kézműves gyógynövényes söreivel és a Pannonhalmi Apátság levendulatermékeivel képviselteti magát.

Advent az aggsteini várromoknál
2016. november 5./6. és november 12./13. , illetve november 19./20. (10-19 óra)
Középkori karácsonyi vásár, kortárs művészek alkotásai a lovagi teremben, a várudvarban pedig „középkori kereskedők” varázsolnak autentikus hangulatot a rég elfelejtett korról.

Advent a göttweigi Apátságban
2016. november 26.-december 8. | Naponta 10-18 óra között
A Bencés rendi Göttweigi Apátság idén is megnyitja kapuit, hogy tartalmas adventi programokkal csalogassa a kézműves termékek, karácsonyfadíszek és betlehemi figurák iránt érdeklődőket. Minden nap 18 órától adventi koncerttel zárják a vásárt és hétvégenként gyerekprogramok is színesítik a kínálatot.

További információk: https://www.also-ausztria.info/adven