Hozzávalók ( 6 személyre)
A kekszalaphoz:
12 dkg liszt
8 dkg barna cukor
1 kk fahéj
8 dkg hideg vaj
10 dkg török mogyoró
A csokis ganache-hoz: 20 dkg mogyorós étcsokoládé
2 dl tejszín
A mascarponés-joghurtos krémhez:
25 dkg mascarpone
5 ek görög joghurt
4 ek vaníliás cukor
Elkészítés
1. A morzsához a mogyorót durvára töröm és összekavarom a többi hozzávalóval. Egy sütőpapíros tepsire simítom és 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsütöm. Hűlni hagyom.
2. A tejszínt felforrósítom, a csokit beletördelem. Elkavarom, amíg feloldódik,majd hűlni teszem.
3. A mascarponét a görög joghurttal és a vaníliás cukorral kikavarom.
4. Összeállítom a pohárkrémet: alul kekszmorzsa kerül, rá csokis ganache, málna, mascarponés krém. Addig rétegezem, amíg a hozzávalókból tart. A tetejére málna kerüljön.