Hozzávalók:
50 dkg marha-sertés darált hús
1 nagyobb hagyma apróra vágva
3 tk őrölt római kömény
2 tk tandoori masala
fél zsemle vízbe beáztatva, kinyomkodva vagy 1 tojás
4 gerezd fokhagyma reszelve
só
fél ek vaj
Mártás:
2 dl natúr joghurt
1 citrom reszelt héja
fél citrom leve
1 kis chili finomra vágva
csipet porcukor
néhány mentalevél
kevés olívaolaj
Elkészítés:
A darált húst összekeverjük a hozzávalókkal, alaposan eldolgozzuk. Golyókat formázunk belőle, 180 fokos sütőben mini muffin formákban kisütjük. A szilikonossal egyszerűbb, mert nem kell vajazni. A sima fémet alaposan ki kell vajazni előtte! Közben összeállítjuk a mártást: mentalevélkét finomra csipkedjük/vágjuk és összekeverjük a többi alapanyaggal.
Tálalás:Ha kisültek a fasírtgolyók, hideg vízbe beáztatott, lecsepegtetett nyársra húzzuk (így nem szálasodik) és a mártással kínáljuk.