7 ruhadarab, amit ne dobj ki, ha elmúltál 40!

2024. szeptember 19.
Hét olyan ruhadarabot mutatunk, amely minden nő szekrényében előkelő helyet érdemel. Fokozottan igaz mindez akkor, ha már elmúltál 40 éves.
Örökzöld ruhadarabok
  • Ezek az alapdarabok örökzöld kiegészítői ruhatáradnak.
  • Érdemes alaposan átgondolnod, mielőtt megválnál bármelyiktől az alábbi 7 közül.
  • Variáld és viseld őket bátran, mert klasszikus formájukban soha nem mennek ki a divatból.

A gardrób rendszerezését szinte mindenki halogatja, amikor viszont végre nekilátunk, könnyen elkaphat bennünket a lendület. Ilyenkor már szinte mindentől megválnánk, hogy új alapokra helyezzük ruhatárunkat. Bár a minimalizmus és a kapszulagardrób népszerű trendek, vannak olyan darabok, amelyektől mégsem érdemes megválni, még akkor sem, ha pillanatnyilag úgy tűnik, nincs hely számukra. Íme hét ruhadarab, amelyeket a szakértők szerint mindenképpen érdemes megtartani.

1. Övek

Az övek minden korszakban alapdarabok

Az övek minden korszakban alapdarabok

Amíg jó állapotban vannak, és méretben is passzolnak, semmi sem indokolja, hogy megszabadulj tőlük. Az övek kis helyet foglalnak, feltekerve akár egy táskában is elférnek, de tárolhatók a szekrényajtóra akasztva is. Divat szempontjából az idő nekik dolgozik: még a ’80-as évek széles, nagy csatos övei is visszatérnek, és bármikor újra trendivé válhatnak. Ráadásul egy jól megválasztott öv azonnal sikkes formát adhat bármelyik laza ruhának.

2. Designer kézitáskák

A designer táskák értékálló kiegészítők

A designer táskák értékálló kiegészítők

Ha azok közé tartozol, akinek lapul ilyesmi a szekrényében, semmiképp ne válj meg tőlük. Nem véletlenül hívják ezeket „befektetési daraboknak”. A klasszikus vagy épp szokatlanabb designer darabok értéke idővel csak nő, ezért feltétlenül jobb megőrizni és valódi értékként kezelni ezeket a holmikat.

3. Alsószoknyák

Áttetsző ruhához tökéletes segítőtárs egy alsószoknya

Áttetsző ruhához tökéletes segítőtárs egy alsószoknya

A klasszikus alsóneműk időtállók és elképesztően praktikusak. Ha valaha is rendeltél egy fehér ruhát online, majd szembesültél azzal, hogy az sokkal átlátszóbb, mint gondoltad, tudod, milyen jól kihasználhatók a testszínű alsószoknyák, egészen addig persze, amíg tiszták és foltmentesek.

4. Ékszerek

A klasszikus ékszerek mindig stílusosak

A klasszikus ékszerek mindig stílusosak

Az ékszerek kis helyet foglalnak, így könnyen elrakhatók egy dekoratív dobozba. A feltűnőbb, de már nem kedvelt bizsukat talán érdemes továbbadni, de a finomabb, klasszikus ékszereket, mint például a karika-fülbevalók vagy aranygyűrűk, mindig érdemes megtartani. Ezek nemcsak stílusosak, hanem idővel értékes ajándékká is válhatnak.

5. Kis fekete ruha

Kötelező darab a kis fekete ruha

Kötelező darab a kis fekete ruha

Egy klasszikus kis fekete ruha minden nő szekrényének alapdarabja. Lehet, hogy néha már nem tűnik tökéletesen trendinek, ami a vállfádon lóg, de mindig érdemes megtartani legalább egy ilyen ruhát, hiszen számos alkalomra megfelel, legyen szó egy hirtelen jött meghívásról vagy hivatalos eseményről. Az univerzális kis fekete ruhák soha nem mennek ki a divatból.

6. Estélyi ruhák

Egy jól szabott estélyitől vétek megválni

Egy jól szabott estélyitől vétek megválni

Bár valószínűleg a koszorúslányruhádra nem lesz szükséged többé, egy elegáns koktélruha vagy kisestélyi rendkívül jól jön egy különleges alkalomra, váratlan eseményre, esküvőre vagy éppen hivatalos rendezvényre.

7. Sálak

Remek kiegészítő egy szép sál vagy kendő

Remek kiegészítő egy szép sál vagy kendő

Akár selyem, kasmír, akár kötött gyapjú, egy minőségi sál mindig divatos marad. Ráadásul egy szép sál estélyi ruhához is passzolhat, ha nincs kedved kabátot viselni. Tedd el őket, amíg nincs szezonjuk, de semmiképp ne válj meg tőlük, amíg nem használhatatlanok.

Forrás: Purewow, Fotók: GettyImages