Igazi people pleaserek: ez a két csillagjegy túlságosan is törődik mások véleményével

2024. október 12.
A következő két csillagjegy a megfelelési kényszere miatt folyamatosan olyan kapcsolatokra törekszik, amelyek konfliktusmentesek és harmonikusak.
csillagjegyek megfelelési kényszer
  • A következő csillagjegyek hajlamosak háttérbe szorítani saját igényeiket a megfelelési kényszerük miatt.
  • Míg a Mérleg az egyensúlyra törekszik ezzel a hozzáállással, a Halak a szeretetre.
  • A people pleasing viselkedés rendkívül káros tud lenni.

Ha arról van szó, ki mennyire törődik mások véleményével, kevés olyan csillagjegy van, mint a Mérleg és a Halak, akik szinte megszállottan meg akarnak felelni a környezetüknek. Mindketten empatikusak és talán túlságosan is tisztában vannak a társadalmi dinamikákkal. Míg a Mérleget az egyensúly, a Halakat a szeretet iránti vágy hajtja viselkedésében.  

Mindkét jegy gyakran esik a people pleasing csapdájába, ami azt jelenti, hogy a saját viselkedésüket hajlamosak a másik igényeihez igazítani, ezzel párhuzamosan a saját szükségleteiket a háttérbe szorítani.

A megfelelési kényszerük miatt folyamatosan olyan kapcsolatokra törekszenek, amik konfliktusmentesek és harmonikusak. A probléma csak az, hogy a való életben nincsenek folyamatosan konfliktusmentes kapcsolatok. Tehát a people pleaser csillagjegyek olyasmit tartanak kívánatosnak, ami egyszerűen nem működtethető. Nem tudnak mit kezdeni az érdek- illetve az igénykülönbségekkel, nem tudják kezelni a konfliktusból eredő negatív érzéseket, és erre épül rá ez a viselkedésük.

Lássuk a két csillagjegyet, akit a megfelelési kényszer hajt!

1. Mérleg (szeptember 23. – október 22.)

Kardinális levegő jegyként a legtöbb Mérleg szuperokos, irigylésre méltó ízléssel és emberismerettel van megáldva. Ám ahelyett, hogy a világ a részletekre való odafigyelésükért és a kiegyensúlyozottság iránti elkötelezettségükért tisztelné őket, gyakran kerülnek a gúnyolódás céltáblájára a rendkívül flörtölő személyiségük miatt.

A legtöbb Mérleg nagyon is tisztában van azzal, mi történik körülötte – és ennek gyakran saját maguk látják a kárát. A Mérlegek azért törődnek annyira mások véleményével, mert valóban meg akarnak érteni minden oldalt. Ez áldás és átok is egyben, mert bár lehetővé teszi számukra, hogy mindenféle emberrel barátkozzanak, ugyanakkor mások így könnyen elhiszik róluk, hogy az ellenséggel szövetkeznek.

Elkötelezettek az egyensúly megtalálása iránt, ezért akarnak megismerni minden véleményt. Ám csak azért, mert a Mérlegeknek mindenki véleménye fontos, még nem jelenti, hogy egyet is értenek ezekkel a véleményekkel.

Ezek a csillagjegyek hajlamosak háttérbe szorítani saját igényeiket a megfelelési kényszerük miatt

Ezek a csillagjegyek hajlamosak háttérbe szorítani saját igényeiket a megfelelési kényszerük miatt

2. Halak (február 19. – március 20.)

A Halakat sokan gondolják, sírós, túlérzékeny csillagjegynek, aki nem csak, hogy törődik mások véleményével, de túlságosan is érzékenyen reagál rájuk.

A Halak rendkívül intuitívak. Ez azért van, mert az esetükben a határok rendkívül képlékenyek: nehezen határozzák meg, hol végződnek ők, és hol kezdődnek mások. A Halak mindent átérez, és néha hajlamosak minimalizálni a saját igényeiket és a másokéra koncentrálni. A Halak azért törődik olyan mélyen mások véleményével, mert végső soron az a céljuk, hogy másokat szolgáljanak, és érzelmileg felemelják a körülöttük lévőket.

Forrás: PureWow Fotó: Getty Images