Halak csillagjegy személyisége – a zodiákus utolsó jegye

2024. február 15.
Hatalmas előnye a többi csillagjeggyel szemben a Halaknak, hogy képesek minden körülményhez gyorsan alkalmazkodni, bármilyen nehézséget sodorjon is eléjük az élet. Mutatjuk, milyen tulajdonságokkal bírnak még a zodiákus utolsó jegyének szülöttei és a horoszkóp szerint mely jegyekkel illenek össze igazán!
Halak csillagjegy
  • A Halak alkalmazkodóképessége páratlan a zodiákus csillagjegyei között.
  • A Rák és Skorpió mellett a Halak a harmadik víz jegy, egyben a zodiákus utolsó csillagjegye.
  • Február 19. és március 20. között tartózkodik a Nap a Halak jegyében a horoszkóp szerint.

Sokan egyszerű álmodozónak tartják a Halakat. Ám ez durva leegyszerűsítés. A csillagjegy szülöttei roppant intuitív és érzékeny emberek, akik megélik a saját érzéseiket, nem bújnak el előlük még akkor sem, ha az mások számára esetleg kényelmetlen. Sőt azt is pontosan érzik, hogyan viszonyuljanak mások érzéseikhez.

A harmadik Víz jegyként a zodiákusban a Nap február 20. és március 20. között tartózkodik a Halak jegyében. Mutatjuk, milyen személyiségjegyek jellemzik a csillagjegy szülötteit és mely más csillagjegyekkel illenek össze igazán!

Halak személyiségjegyek: édes és álmodozó

Édes, romantikus és mindenkihez kedves – a Halak csillagjegy szülöttei képesek az intimitás atmoszféráját bármikor megteremteni. Ez nem feltétlenül könnyű feladat, hiszen sokan visszaélnek a Halak megértő és mások határait tiszteletben tartó természetével.

A saját és mások érzéseire való hihetetlen beleérzőképesség azonban gyakran távolítja el a realitás talajától a Halakat. A csillagjegy szülöttei rendkívüli módon hajlamosak az álmodozásra. 

A Halak személyiségének negatív oldala

Mint mindenkinek, a Halak jegyében született embereknek is megvannak a legnagyobb hibái. Ez a csillagjegy esetében a hűség. Néha egyszerűen úgy érzik, hogy menekülniük kell a valóságból, ilyenkor nem gondolnak a következményekre a Halak, csak el akarnak tűnni a lehető leggyorsabban és valami egészen más helyen lenni és mást csinálni, valaki mással.

A Halak rosszul tűri a kritikát vagy a tanácsot. Roppant érzékenyek, ezért könnyen magukra veszik, ha valaki még jó szándékkal is felhívja a figyelmüket a gyenge pontjaikra. 

A Halak csillagjegy szülöttei Víz jegyűként egy Föld jeggyel, például a Bikával illenek össze legjobban

A Halak csillagjegy szülöttei Víz jegyűként egy Föld jeggyel, például a Bikával illenek össze legjobban

Mely csillagjegyekkel illik legjobban össze a Halak?

Nagyon jól tudnak együttműködni a Föld jegyekkel a csillagjegy szülöttei. A Bika, Szűz vagy Bak remek párost alkothat a Halakkal. A Víz jegyűeknek szükségük van a szilárd alapra, hogy valaki a valóság talaján tartsa őket. Ez a Halak számára egy Föld jegyű ember mellett jöhet létre a legtermészetesebb, legegyszerűbb módon.

A Bikával való összeillősége minden más jegynél erősebb, igazi szimbiózisban működhetnek együtt. A Bika segít a földön járni a Halaknak, a Halak segít a Bikának elrugaszkodnia a földtől és kibontakoztatni a kreatív, könnyed, érzelmes oldalát. 

A Szűzzel is remekül megérti magát a Halak. Előbbiek gyakran találják vonzónak a Halak spiritualitását és alkalmazkodóképességét, mivel ez a tulajdonságuk segíthet elérni azt az egyensúlyt, amire a Szűz áhítozik.

Forrás: Marie Claire Italy Fotó: Unsplash