A Netflix sokkoló dokumentumfilmben mutatja be a brutális Menendez-gyilkosságot

2024. október 06.
A Menendez fivérekről készült sorozat után az igazi testvérpár is megszólal a Netflix új dokumentumfilmjében.
netflix premierek 2024 október menendez fivérek
  • A Menendez fivérek dokumentumfilmben térnek vissza a Netflix műsorára.
  • True crime, szerelmi történetek, vígjáték és reality is érkezik a Netflix kínálatába októberben.
  • Mutatjuk a netflix 2024 októberi premierjeit.

Az, hogy már javában tart az ősz, csak egyet jelenthet: közeleg a Halloween! Természetesen ezt a Netflixnél is tudják, szóval gondoskodtak arról, hogy olyan történeteket is csempésszenek az októberi kínálatukba, amiktől feláll a szőr a hátunkon – bár ugye van, aki a true crime sztoriktól érzi ezt, míg mások a valóságshow-któl. Még szerencse, hogy ebben a hónapban mindenből csipegethetünk egy kicsit a streaming platformon!

Netflix premierek 2024. október:

1. Megoldatlan rejtélyek 5. évad

Egy legendás UFO-balesettel, egy rejtélyes kettős gyilkossággal és egy hátborzongató természetfeletti nyomozással bővül a megoldatlan rejtélyek könyvtára. A sorozat ezúttal is igaz történetekkel tér vissza, ráadásul a nézőket is bevonja a nyomozásba, ugyanis mi is böngészhetünk az ügyek aktái között az Unsolved.com-on. Vigyázat! Az itt látható dokumentumok a bűncselekmények helyszínéről készült képeket és részletes leírásokat tartalmazhatnak, ami sokak számára zavaró lehet.

Premier: október 2.

2. Trouble

Conny-t, a feleségétől elvált kereskedőt lecsukják egy gyilkosságért, méghozzá jogtalanul. A rácsok mögött azonban olyan bűnözőkkel találkozik, akik összetévesztik őt egy pilótával, aki éppen olyan mint, a volt felesége új pasija. Conny-nak a rendőri korrupcióval megküzdve és a bűnszövetkezetek árnyékában kell bizonyítania az ártatlanságát.

Premier: október 3.

3. The Menendez Brothers

A 80-as évek végén egy borzalmas bűntény borzolgatta az amerikaiak idegeit: két testvér – akikről a Netflix nemrég egy sorozatot is készített – brutálisan meggyilkolták a szüleiket. A tettükért jelenleg is életfogytiglani börtönbüntetésüket töltő Lyle és Erik Menendez maguk is megszólalnak a Netflix dokumentumfilmjében, ami a megdöbbentő bűncselekményt és az azt követő bírósági pereket vizsgálja.

Premier: október 7.

4. Deceitful Love

Miután betöltötte hatvanadik életévét, a gazdag hoteltulajdonos, Gabriella egyszer csak beleszeret egy jóképű és tőle sokkal fiatalabb férfiba. A bimbózó szerelemnek azonban nem mindenki örül, a nő családja kételkedik a férfi érzéseiben. Ettől viszont a kapcsolatuk csak még hevesebb és ellentmondásosabb lesz.

Premier: október 9.

5. A sokoldalú rendező 2. évad

Második évadával tér vissza a Netflixre a nagysikerű Ersan Kuneri, azaz A sokoldalú rendező. Ha esetleg nem ismernénk, ez bizony egy mockumentary (ebben a műfajban fikciós történeteket dokumentumfilm-szerűen ábrázolnak) sorozat a címszereplő ex-pornósztárról, aki az 1980-as évek Törökországában filmrendezővé avanzsál, méghozzá egy kicsit műfajt váltva: sci-fit és középkori akciófilmet akar gyártani.

Premier: október 10.

6. Vak szerelem – Habibi

Ha egy sorozat ennyire népszerű, vétek lenne kihagyni, ezért az Egyesült Arab Emírségek is felül a Love is Blind vonatra. A valóságshowt a celebpár, Elham Ali és Khaled Saqr fogja vezetni, a cselekmény pedig egy valóságos társadalmi kísérlet: fiatal, szingli arabok ismerkednek egymással, és elkötelezik magukat egymás mellett, mielőtt személyesen is találkoznának.

Premier: október 10.

7. Lonely Planet

A frissen szinglivé avanzsált regényíró (Laura Dern) egy idilli, íróknak szóló elvonulásra érkezik Marokkóba, abban a reményben, hogy a hétköznapoktól való eltávolodás segít majd neki feloldani az írói blokkját. A retreaten viszont találkozik egy fiatalabb férfival (Liam Hemsworth), akivel a kapcsolatuk egy életet megváltoztató szerelemmé alakul át.

Premier: október 11.

8. Selma

A legnagyobb ikonok történeteit érdemes évről évre visszanézni. A 2014-ben készült, igaz történetet feldolgozó film a rasszizmus és az erőszak ellen harcoló Martin Luther King Jr-ról szól, aki tiltakozást szervez, amiből az alabamai Selmából Montgomery állam fővárosáig tartó, történelmi jelentőségű menet lett 1965-ben.

Premier: október 16.

9. Beauty in Black

Két teljesen különböző hátterű nő találkozik: az egyik a megélhetésért küzd a mindennapokban, a másik viszont egy jól menő céget vezet. A sztriptíztáncosnőként dolgozó nő élete viszont hatalmas fordulatot vesz, amikor találkozik a kozmetikai céget működtető és egy csaló emberkereskedelmi hálózatot működtető gazdag családdal.

Premier: október 24.

10. A diplomata 2. évad

Második évadával tér vissza a Netflixre a kritikusok által is méltatott A diplomata. A napjaink politikai játszmáit feldolgozó sorozat a karrierdiplomata Kate Wylerre, az Egyesült Államok új brit nagykövetére fókuszál, aki még csak barátkozik a kialakult élethelyzetével, de máris nemzetközi válságokat kell leküzdenie, miközben a stratégiai szövetségek bővítésére is muszáj koncentrálnia. Ha pedig ez nem lenne elég stresszes, a saját megromlott házasságát is menedzseli.

Premier: október 31.

Fotó: IMDB