Félelmetes októberrel készül a Disney+ – Igazi csemegék érkeznek a horror és thriller szerelmeseinek

2024. október 08.
A Menendez testvérek sztárját új szerepben láthatjuk. Összeszedtük a Disney+ legizgalmasabb 2024. októberi premierjeit. Mit nézzünk októberben?
disney premierek 2024 október menendez testvérek
  • Októberben főleg a true crime-rajongóknak kedvez a Disney+.
  • Új szerepben láthatjuk a Menendez testvérek sztárját.
  • Mutatjuk a Disney+ legizgalmasabb 2024. októberi premierjeit.

A Disney+ hősies mondákkal, hihetetlen kalandokkal, szívmelengető történetekkel, na meg egy kis borzongással vár minket októberben. Rock’n’roll életérzés, vidámság, sport és a dark web rejtelmei: mindenki megtalálja az érdeklődési körének leginkább megfelelő műsort.

DISNEY+ PREMIEREK 2024. OKTÓBER:

1. HOGYAN FOGTAM EL A GYILKOSOMAT 2. ÉVAD

Igazi csemege a true crime rajongóknak: valódi bűnesetek, amiket mélyinterjúk, autentikus archív anyagok és színészek által felelevenített jelenetek által ismerhetünk meg. Minden eset egyedi és igaz, csupán újragondolva tálalják nekünk a felfejtett szálakat. A sorozat premierje október 2-án lesz a Disney+-on.

2. HOW TO HIRE A HITMAN

Szintén a krimikedvelőknek kedveskedik a Disney+ a How to Hire a Hitmannel, ami a true crime rajongó Yinka Bokkini életét követi nyomon. A fiatal lány elmerül a dark web titokzatos és sötét világában, mígnem egyenesen bérgyilkosokkal foglalkozó oldalakon találja magát. Premier október 4-én.

How to Hire a Hitman

3. THE MURDER THAT CHANGER BRITAIN

Szintén október 4-én érkezik a platformra egy különleges true crime-dokumentumfilm. Egy fiatal anyát, Rachel Nickellt a hároméves fia előtt öltek meg 1992. július 15-én Wimbledonban. A halálát követő nyomozás a brit igazságszolgáltatási rendszer történelmének egyik legnagyobb tévedésébe (és botrányába) torkollott.

4. LA MÁQUINA: BOKSZ ÉLETRE-HALÁLRA

A bokszoló Esteban „La Máquina” Osuna megsemmisítő vereséget szenved, de menedzsere, Andy Lujan a fejébe vette, hogy segít neki visszakerülni a bokszvilág őt megillető helyére. Amíg a visszatérésért küzd, a saját nehézségeivel is küzd, és volt feleségét is meg kell védenie, aki újságíróként összetűzésbe került a sportág sötét oldalával. Ha pedig ez nem lenne elég, egy alvilági szervezet beleavatkozik a visszavágó menetébe, és a tét élet vagy halál lesz. Október 9-től minden epizód elérhető.

5. NATIONAL GEOGRAPIC’S EXPEDITION AMAZON

A National Geographic felfedezői az Amazonas jeges forrásától egészen a Karib-tengerig futó édesvizekig kutatnak, hogy megismerjék a Föld második leghosszabb folyójának és egyik legfontosabb erőforrásának világát. Segítségükkel pedig egy kicsit mi is bepillanthatunk az egyedülálló mangroveerdőkbe, a rózsaszín folyami delfinek életébe és az andoki medvék vándorlásába. Premier október 11-én.

6. RIVÁLISOK

Jilly Cooper regényének adaptációja, a Riválisok fókuszában az 1980-as évek televíziózásának könyörtelen világáról és a hatalomra törő társadalmi elitről szól. A volt olimpikon, a szoknyavadász Rupert Campbell-Black és Tony Baddingham, a Corinium Televízió igazgatója évek óta rivalizálnak, mígnem licitháborúba kezdenek egymással a televíziós jogokért.

A felvásárlási terveknek alaposan keresztbe tesz a műsorvezető, Declan O’Hara lánya, Taggie O’Hara és Rupert között kialakuló szerelem. Az alapvetően is zavaros szituációt pedig tetézi az ebből kialakuló szerelmi háromszög, amelynek harmadik csúcsa Tony jobbkeze, Cameron Cook producer. Vajon a televíziózás egó vezérelte világában létezik igaz szerelem? Október 18-tól megtudhatjuk.

7. ÚTINAPLÓ: BRUCE SPRINGSTEEN AND THE E STREET BAND

Bruce Springsteen and The Street Band még soha senkit nem engedett úgy be a legendás élő koncertjeik megvalósulásába, mint ennek a dokumentumfilmnek a stábját. A különleges műsorban láthatjuk a 2023-2024-es világ körüli turné próbáinak felvételeit, a backstage soha nem látott világát és archív felvételeket, amiket Springsteen személyes gondolatai tesznek még színesebbé. Premier október 25-én!

8. LÉLEGZET-VISSZAFOJTVA

Oklahomát egyre szörnyűbb porviharok sújtják, egy fiatal anya pedig meg van győződve róla, hogy éppen egy rejtélyes, gonosz erő feni a fogát a családjára. Hiába kísérti a múltja, ő mindent megtesz a szeretteiért. Az 1930-as években játszódó Lélegzet-visszafojtvát október 3-tól streamelhetjük lélegzet-visszafojtva, a főszerepben Sarah Paulsonnal.

9. GROTESQUEIRE 1. ÉVAD

Az American Horror Story utódjaként emlegetett sorozatban borzalmas bűncselekmények kavarják fel egy kis közösség életét. Lois Tryon nyomozó már-már úgy érzi, mintha valaki gúnyolódna vele, miközben ő is küzd a saját démonaival: rendeznie kell lányával való kapcsolatát, a férjét pedig kórházban ápolják.

Tanácstalansága addig fokozódik, amíg nyomok hiányában elfogadja az apáca, Megan nővér segítségét. Megan megtapasztalta a legrosszabb körülményeket, mégis hisz a jóban. Ahogy sorra bukkannak a nyomokra, egyre több kérdésük lesz, mint válaszuk. A premier október 25-én lesz, két epizóddal és a Szörnyetegek – A Lyle és Eric Menendez-sztori egyik sztárját, Nicholas Alexander Chavezt is láthatjuk benne.

10. DOCTOR ODYSSEY

A Doctor Odyssey fókuszában egy luxushajó új fedélzeti orvosa, Max áll. Ahogy az egész személyzet, úgy az ő csapata is keményen dolgozik, hiszen a szárazföldtől távol kell megoldaniuk a legkülönfélébb válsághelyzeteket, amiket igencsak megnehezítenek az összezártság miatt kialakuló konfliktusok. Az első két epizód premierje október 24-én lesz.

Fotó: IMDB