A varsói filmfesztiválon lesz a Mélypont érzés világpremierje

2024. október 13.
Az A kategóriás Varsói Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjába beválogatták a Mélypont érzés című új magyar dokumentumfilmet. A neves eseményt október 11. és 20. között tartják. Miklós Ádám rendező alkotása, amely két szerfüggő felépülését mutatja be, 15 másik új dokumentumfilmmel száll versenybe.
Mélypont érzés varsói filmfesztivál

A 40. Varsói Nemzetközi Filmfesztivál szervezői közzétették a fesztivál programját, amely október közepén veszi kezdetét. A rangos eseményre, amely a nemzetközi produceri szövetség szerint a Berlini, Cannes-i és Velencei fesztivál mellett a világ 14 A kategóriás filmfesztiváljának egyike, meghívták Miklós Ádám dokumentumfilmjét, a Mélypont érzést.

A Mélypont érzés című dokumentumfilm két szerfüggő felépülésének első másfél évét mutatja be. Borókát, egy nehéz családi háttérrel rendelkező gimnazista lányt és Szilvesztert, egy fiatal szexualitásável küzdő férfit, a budapesti Megálló Alapítvány foglalkozásain ismerjük meg. A Megálló Alapítvány rekreációs házát egykori szenvedélybetegek üzemeltetik és olyan innovatív módszereket alkalmaznak terápiás céllal, mint a sziklamászás. Szilveszter és Boróka elindulnak az önfelfedezés rögös útján, szembesülnek szüleikkel való viharos kapcsolataikkal,miközben támogatást, megbocsátást és mindenekelőtt önelfogadást keresnek.

„A fő motivációnk az volt a film készítésekor, hogy a függőről alkotott általános képpel szembe menjünk, vagy legalábbis árnyaljuk azt. A felépülési szakasz érdekelt minket, a lelki út, az önelfogadás. Az hogy a film egy igazi A kategóriás fesztiválon debütál Varsóban egy álom megvalósulása! A célunk az, hogy minél több emberhez eljusson a film üzenete – Varsó mindenképp egy nagy lépés efelé! Nem csak mi készítők, de a szereplők és a Megálló Csoport Alapítvány, ahol a film forgott is hihetetlenül boldog! – nyilatkozta Miklós Ádám rendező.