Mozikban a Menla hagyatéka

2016. január 28. |

A Dolma lányaival bemutatkozó író-rendező, Miklós Ádám 16 éves kora óta foglalkozik filmkészítéssel. Ezúttal a tibeti orvoslás és a rákgyógyászat összefüggéséről készített filmet.

A rák a modern orvostudomány egyik komoly problémájaként évtizedek óta folyamatos kihívások sokaságát jelenti a tudomány és gyógyászat számára. A súlyos betegségben szenvedők közül sokan találtak és találnak menedéket a tibeti gyógyászatban. Menlának, a gyógyító Buddhának szent helye van a tibeti gyógyászat kultúrájában. A rák bármely típusában szenvedők gyógyító mantrákat mondanak, miközben felidézik kéken tündöklő alakját, és gyógynövényeket használnak. A Menla hagyatékában Dr. Dorjee Rapten Neshar, indiai orvos elkalauzolja a nézőt a tibeti gyógyászat titokzatos és felemelő világába, ahol a reményen túl konkrét tapasztalatait osztja meg az alternatív gyógyászat sikereivel kapcsolatban. Közvetlen közelről ismerhetjük meg a tibeti orvoslást és gyógynövény gyűjtést, amely az évszázadok során szinte semmit sem változott, és megismerhetjük a buddhizmus és a tudomány kapcsolódási pontjait.

A Dolma lányaival bemutatkozó író-rendező, Miklós Ádám 16 éves korától kezdve foglalkozik filmkészítéssel. Miklós filmes tanulmányait Skócia legrégebbi egyetemén, a University of St Andrews-on folytatta, ahol Vilmos herceg és Katalin hercegnő is végezte tanulmányait. A győri fiatalembert és stábját skóciai látogatásakor egy magánbeszélgetésen a dalai láma is fogadta. Miklós Ádám ezúttal a tibeti orvoslás és a rákgyógyászat összefüggéséről készített filmet, amely minden korábbinál jobb betekintést enged a tibeti gyógyászat évszázados hagyományaiba.

Korábbi interjúnkat a rendezővel ITT olvashatod el!

Január 28-tól a mozikban (Vertigo).

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Kultúra