A budapesti Madhouse idén ünnepli a negyedik szülinapját. Ez idő alatt a hely egyszerű craft bárból és bisztróból egy olyan hellyé alakult, amelyben összeér a gasztró, a művészet, a közösség, a tenni akarás, a jelenlét. Az elmúlt négy évben a hely general managere, Takács György és executive chefje, Piszkor Norbert rendszeresen felkért ismert embereket, vendégséfeket, színházakat, szervezeteket közös menüalkotásra. Az ételek minden esetben illeszkedtek az adott együttműködő személyiségéhez, tevékenységéhez, inspirálódtak gyerekkorból, üzenetekből, életmódból. Éppen ezért nagyon izgalmas ételek készültek a vegántól kezdve a zsidó vagy ghánai fogásokon át, egészen a színház vagy a zene által inspirált fogásokig. Ezeket a menüket néhány hétig lehetett kapni a Madhouse-ban, az együttműködésekkel pedig minden esetben egy karitatív ügyet is támogatott a csapat. Ennek bemutatására jött létre a Mad Cook Book.
A nem mindennapi gasztrokiadványban közel 50 recept jelenik meg, olyan együttműködőkkel karöltve, mint Kásás Tamás, Beton.Hofi, a Fish Zenekar, Farkasházi Réka, Brasch Bence, Joe Walker, Bányai Judit, a Bohémian Betyars zenekar, Sena és Élő Márton, Jane Goodall, Turai Barnabás, a Carson Coma zenekar, Borbás Róbert, Ónodi Eszter és Nagy Zsolt. De készültek ételek Jókai Mór örökségét megidézve Ács Bori tolmácsolásában, a Centrál és TÁP színházhoz, a Woodapest Egyesülethez, a We Are Open kezdeményezéshez és a Budapest Parkhoz kapcsolódóan, valamint olyan vendég-gasztroarcokkal közösen is, mint Petykó István, Stoller Márton, Mester Miklós vagy Horváth Boldizsár. A kiadványban izgalmas fotók, grafikák, művek is helyet kaptak a Street Gallery projekt nyomán, illetve az elmúlt időszakban italmenüs kooperációkkal kapcsolódó rapszcénát képviselő zenészek is megjelennek, mint Co Lee, Lil Frakk, Gege, FRANKO és Ótvar Pestis.
Így a Mad Cook Book nem egy újabb receptkönyv, sokkal inkább a Madhouse mint helyszín és közösségi tér és a hozzá kapcsolódó ismert emberek, ügyek, törekvések közös története, személyes sztorikon, novellákon, idézeteken, képeken és persze recepteken keresztül bemutatva. A kiadvány a Madhouse-ban és a madhousebudapest.hu oldalon kapható.