Illatkalauz film- és sorozatrajongóknak

2024. október 25.
Nemcsak a bátorságukat, a kreativitásukat, az eltökéltségüket csodáljuk, hanem a stílusukat is – elképzeltük, hogy a kedvenc film-és sorozathősnőink vezetik a kezünket, amikor a szezon parfümújdonságai között válogatunk.
Winona Ryder a Beetlejuice Beetlejuice című film bemutatóján

I. Modern vibrálás

Emily Cooper – Emily Párizsban

A 2020-ban indult sorozat főszereplője Lily Collins az egyik legenergikusabb kortárs nőkaraktert jeleníti meg. A buzgó és optimista amerikai marketingest a munkája iránti szenvedélyen túl a divat és a kreativitás iránti lelkesedése fűti. Széles látókörű és kíváncsi természet, könnyen alkalmazkodik az új helyzetekhez, és fáradhatatlanul keresi az új impulzusokat.

Emily Párizsban 5. évad

Emily Párizsban 5. évad

Harmonizáló illatjegyek

Aki Emilyhez hasonlóan lendületes, megállíthatatlan és romantikus, annak fiatalos, könnyed illatjegyek valók – virágos – gyümölcsös parfümök, amelyek egyszerre játékosak és energikusak, miközben nőiesek is. A grépfrút, a jácint vagy a fehér pézsma például biztosan nagy favorit lesz. 

Kedvenc parfümök

Zadig & Voltaire This is Her! Unchained
Az új női illat parfümőre Sidonie Lancesseur, aki a teljes This Is Her! illatkollekció „orra”. A gyümölcsös fejillat, a lédús mandarin és a merész cseresznye színes akkordja a rózsabors erejével egyesül. Az illat szívében neroli és ibolya jegyek bontakoznak ki. A gesztenye merész illatjegye — a ZADIG&VOLTAIRE ikonikus védjegye — karizmatikussá teszi az illatot. A szantálfa, a benzoin és a pézsma jegyek krémes rúzsakkorddal zárják az illatot.
Yves Saint Laurent Libre EDP Floral
A Libre Flowers & Flames egy új, perzselően virágos illat. A vonzó és merész sivatagi liliom a napsütötte és könnyed kókuszpálma virágokkal keveredik egy lángoló, mégis kellemes illatban. Fejjegy: levendula, bergamott Szívjegy: liliom, kókuszpálma virág, narancsvirág, levendula Alapjegy: vanília
Avon Far Away Shine
Fejjegy: licsi, málna, rózsabors Szívjegy: rózsa, gardénia, ibolya Alapjegy: vanília, tonkabab, pézsma
Bvlgari Omnia Crystalline
A tisztaságillatok kedvelőinek első számú kedvence lett a Bvlgari Omnia Crystalline, ami maga a kristálytiszta víz, mely napközben felfrissít és ellazít. Az Omnia Crystalline parfüm törékeny és elegáns jegyei, mint a bambusz, lótusz, és balsafa csodás harmóniában egyesülnek. Ápolt, friss és elegáns illatfelhőt ad, így irodában is ideális parfüm.
Prada Paradoxe Virtual Flower
Az illat maga a pezsgő frissesség, amelyről az olasz bergamott lédús jegyei gondoskodnak. A jázmin és a neroli légies és élénk illata is hamar előtérbe kerül, megtestesítve egy virágzó rétet. Az illatkompozíció különleges zárása a pézsma és az ámbra esszenciájának köszönhető.

II. Misztikus magabiztosság

Lydia Deetz – Beetlejuice Beetlejuice

Tim Burton kultfilmjének folytatása nyitotta az idei Velencei Nemzetközi Filmfesztivált, Winona Ryder pedig ismét annak a Lydia Deetznek a bőrébe bújt, akit legutóbb tizenöt évesen játszott. És most is olyan szépen elevenítette meg a gót szubkultúra esztétikáját a filmvásznon, hogy öröm nézni: egyszerre misztikus, mélyen érzelmes és melankólikus jelenség, miközben a szellemvilághoz igencsak kötődő figurája a női erőből és önállóságból sem szenved hiányt. 

Harmonizáló illatjegyek

Lydia egyedi és magabiztos, nem a társadalmi normák követését tartja elsőrendű életfeladatának. Aki szívesen azonosul ezzel, azt nagy eséllyel elvarázsolják a különleges, misztikumot és intellektuális különcséget sugárzó parfümök. Ilyenek például a fás-ámbrás illatok, a pacsulis és fűszeres, valamint az érzelmek kavalkádját felidéző orientális jegyek, ahogy a gótikus virágok, például a fekete rózsa kivonata is. Szokatlan, avantgárd parfümök is szóba jöhetnek. 

Kedvenc parfümök

Goldfield & Banks Mystic Bliss
A Mystic Bliss az Aurora Australis-ra reflektál, amely Tasmania felett a csillagos éjszakai eget díszíti. A tiszta antarktiszi levegővel hűtött füge gyümölcs és a finom ibolya árnyalatai színt kölcsönöznek az Ausztráliában honos különleges alapanyagnak, a kunzeának. Ezt egészíti ki a kardamom, zsálya és immortelle aromás jegyei. A parfüm alapját a cédrusfa és a hipnotikus tömjén ereje és a szantálfa alapozza meg.
Versace Crystal Noir
A Crystal Noir egy feltűnő, érzéki illat. A kompozíció középpontjában a titokzatos gardénia áll, amely friss, érzéki, fényes és krémes. A borostyán és a pézsma alapja sötétté és titokzatossá teszi az illatot.
Maison Margiela By The Fireplace
Az égő fa meleg illatát a kasmírfa teremti meg. Addiktív sült gesztenye illata a füstös guajakfa és édes vanília harmóniájával. Fejjegyek: Rózsabors, Narancsvirág szirmok, Szegfűszeg olaj Szívjegyek: Gesztenye akkord, Guajakfa olaj, Boróka olaj Alapjegyek: Vanília akkord, Perubalzsam, Kasmírfa
Creed Queen Of Silk
A House of Creed parfümjét a selyem fénye és puhasága ihlette. Az illatban a kínai osmanthus, a marakuja, a sáfrány, a tubarózsa, a madagaszkári vanília, a tömjén és az agarfa áll össze egy szövetté.
Issey Miyake Le Sel D\'issey for Women

Az összeállítás folytatását a Marie Claire legfrissebb számában találod!

Fotó: Getty Images