A 3 legjobb vaníliás parfüm

2024. január 19.
Az édes, megnyugtató illatjegy örök kedvenc, de a TikTokon, úgy tűnik, mostanában különösen szárnyal a vanília népszerűsége. Ha nem csak fagyiban, de illatban is szereted, és te szeretnél egy új vaníliás parfümöt idén, akkor 3 potenciális kedvencet mutatunk neked.
legjobb-vanilias-parfum

Az édes illatok között jó eséllyel örökre dobogós helyen szerepelnek a vaníliás parfümök, a virágos és a pézsmás társaikkal karöltve. A krémesen finom, zamatos illatjegy nemhogy nem megy ki egyelőre a divatból, hanem újabb magasságokba ér el a népszerűsége. Legyen az egy mennyei illatú testpermet, egy finom, kézműves fagyi, vagy éppen egy luxusparfüm, 2024-ben kevés népszerűbb „alapanyag” van a gasztro- és beauty szektorban egyaránt a közösségi felületeken. 

1. Chanel N°5 Eau de Parfum

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by CHANEL (@chanelofficial)


Miért fogod szeretni?

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by TOM FORD BEAUTY (@tomfordbeauty)

Tagadhatatlanul nagy klasszikus a vaníliás parfüm kategóriájában. A Chanel N°5 Eau de Parfum önmagában is az egyik legikonikusabb illat, amelyet valaha piacra dobtak, ahol bár a rózsa és a jázmin alapjegyei teremtenek virágos hangulatot, de a selymes, krémes Bourbon vanília is kikacsint belőle.  

Fő illatjegyei:

Bourbon vanília, májusi rózsa, jázmin, neroli 

2. Tom Ford Vanilla Sex Eau de Parfum

Miért fogod szeretni? 

Maga a vaníliás tökély. Ha olyan illatot keresel, amely teljes mértékben felöleli a vanília minden cukros, fűszeres jellegzetességét, fürödj meg a Tom Ford Vanilla Sex illatában, amely kicsit olyan, mint egy meleg, édes ölelés. A parfüm a vanília abszolút és a szantálfa dekadens keveréke mellett némi ínycsiklandó, diós mandulaesszenciával is kényeztet. 

Fő illatjegyei:

Vanília, szantálfa, tonkabab, borostyán

3. Kayali Vanilla 28 Eau de Parfum

@smellgoodalex

The obsession I have with #kayalivanilla28 is insane. Unbxoing a new bottle 50ml Vanilla 28 eau de parfum @Kayali

♬ ファックラブ – ぬいぐるみクレヨン Lush Crayon

Miért fogod szeretni?

A TikTokon a legmenőbb parfüm jelenleg, de nem csak a körülötte csapott hisztéria és a sokmilliós megtekintés miatt érdemes megismerkedned vele.  Az jelenlegi vaníliás favorit viszonylag megfizethető árú, és az édes vanília orchideás jegyek mellett krémes tonkababos abszolút és borostyánfás ínyenc keveréket is kiérezhetnünk belőle. 

Fő illatjegyei: 

Vanília orchidea, pézsma, borostyán, pacsuli, tonkabab, barna cukor 

Forrás: Allure, fotó: Getty Images