A prágai divathéten mutatkozott be a magyar INQ

2013. szeptember 24.
A Prague Fashion Weekről tudósított képekben nekünk Marillai Évi, a wonderLAB egyik alapítója, akit azért hívtak meg a divathétre, hogy a fiatal magyar tervezőkért létrehozott saját márkájukat, az INQ-t bemutassa.

A szeptember 18. és 22. között megrendezett prágai divathéten magyar tervezők is megmutatták magukat munkáikon keresztül. A 2013-as Prague Fashion Week pillanataiba mi most a wonderLAB egyik alapítójának, Marillai Évinek köszönhetően leshettünk bele.

„A Design Terminál által lehetőségem nyílt megismerkedni Olo Krizovával, aki a Prague Fashion Week művészeti igazgatója, és aki beleszeretett Csík Orsi táskáiba (Kag) és a készülő INQ kollekcióba. Mikor megtudta, hogy nem csak egy kapszula kollekció készült, hanem ennél többet szeretnénk létrehozni, meghívott minket a divathétre, hogy mutassuk be ott a kész ruhákat.” – meséli Évi, hozzátéve, hogy nagyon öröm volt számukra, hogy rögtön az első kollekciójukat ilyen neves eseményen mutathatták be.

A wonderLAB saját márkáját, az INQ-t a fiatal tervezőkért hozta létre, céljuk pedig nem titkoltan az, hogy a magyar tehetségek álmai valóra válhassanak. Meghívtak több tervezőt, hogy alkossanak kapszula kollekciót az inQ-nak, de támogatják is őket a már létező terveik megvalósításában az INQ márkanév alatt. Első projektjük a most Prágában is bemutatkozott „INQ for Csík Orsi”.

Orsi az INQnak tervezett kollekcióról:

„A kollekciót olyan hétköznapi ruhadarabok alkotják, melyek egyszerű, visszafogott megjelenést biztosítanak, ugyanakkor a legkevésbé sem szokványosak. Az egymáshoz közeli tónusú, különböző karakterű anyagokat társítva izgalmas térhatások hozhatók létre anélkül, hogy a viselőjük feltűnővé válna. A nagyvonalúbb, ruha szerkezetét meghatározó hajtásoknak-rétegeléseknek pedig a darab egyszerűsége ad teret. Az öltözékeket az ívelt galléros, fehér blúzok, fa és natúr bőr kiegészítők helyezik kontextusba: olyan finom, natúr hatásra törekedtünk, melyet könnyűszerrel magáénak tudhat bármelyik 20-as, 30-as éveiben járó nő, akinek a szofisztikált megjelenés inkább lazaságot, mintsem eleganciát jelent.”

A nagyobb képekért kattints ide!