Utcai művészek és egy ikonikus sál találkozása

2013. október 28.
Eko Nugroho Indonéziából, EINE az Egyesült Királyságból és a francia-tunéziai eL Seed utcai művészek átalakították a Louis Vuitton emblematikus, hatalmas, négyzet alakú selyemsálát.

A 2013-as őszi-téli kollekcióhoz a Louis Vuitton három új, nemzetközi utcai művészt hívott meg, – Eko Nugrohót Indonéziából, EINE-t az Egyesült Királyságból és a francia-tunéziai eL Seedet- hogy az ötleteikkel átalakítsák emblematikus, hatalmas, négyzet alakú selyemsálát. Ezzel a legújabb együttműködéssel már-már egy hagyomány folytatódik, az előző szezonban AIKO-val, RETNA-val és Os Gemeosszal kezdődött a sor – ők pedig a kortárs művészekkel (többek között Stephen Sprouse-zal, Yayoi Kusamával, Takashi Murakamival és Richard Prince-szel) való együttműködés hagyományát követték.


Eko Nugroho

A városi és popkulturális hatásokat ötvözve a tradicionális indonéz motívumokkal, Eko Nugroho különleges mintája egy mitikus szörnyet idéz meg szándékosan elütő színekben, amely egy mérlegszerű formákból álló, kék és khaki színekben pompázó geometrikus háttér előtt tekereg.

Az EINE az utazás izgalmát fejezi ki szavakban és színekkel, a “great adventures” mondatot vastag, egyszerű betűtípusban és káprázatos árnyalatokban drámai, fekete háttérre nyomtatva és az egész mintát a Louis Vuitton monogrammal keretezve.

Az arab kalligráfia által inspirált eL Seed elképzelésében ennek az ősi művészetnek a kecses vonalai borítják a Monogram mintát. A minta egy része fukszia színű, míg a másik felén futó diszkrét filigránfonal inkább kiemeli, mintsem elrejti a Louis Vuitton ikonikus motívumát.