A Pitti divatshow-ról jelentjük

2014. január 14.
Olasz bloggerünk, Gildakoral Flora a firenzei Pitti divatshow-ról jelentkezik be, sok izgalmas újdonsággal és fotókkal!

Sziasztok!

A múlt hét nagyon izgalmasan telt számomra, amiről most röviden nektek is beszámolok. Mielőtt beindulna a divathét-invázió (tudjátok, évente kétszer, januárban és júliusban van), elmentem a Pitti Uomo divatshowra, ami az egyik legfontosabb happening nálunk, olasz divatberkekben, és amit a gyönyörű Firenzében rendeznek meg. Én is éltem itt, mégpedig, amikor a Polimoda egyetemre jártam suliba, pontosabban „master” képzésre.

Nem tudom, tudjátok-e, de a modern divat bölcsője éppen itt Firenzében, a Pitti-palotában van, ahol először rendezték meg ezeket a bemutatókat, és amiket most már a Fortezza da basso kastélyba költöztettek át.

A divatvásár nagyon szuper alkalom a buyereknek az újt tehetségek felfedezésére, de a sajtónak és a PR-osoknak is, hogy belevessék magukat az új trendek és a kollaborációk lehetőségének világába. A Pitti főleg a pasi divatra fókuszál, és a négy nap alatt folyamatosan járhatsz divatbemutatókra, prezentációkra. Nekem az egyik kedvencem a Stella Jean volt (egy új olasz belépő divat terén, és főleg a női vonaluk ismert) és az N21 első férfi kollekciójának debütálása volt (logós és feliratos pulcsikkal, és csillogó zoknikkal).  

Persze a vásáron a női kollekcióknak és új tehetségeknek is. Én itt beleszerettem Melis Yildizbe, és az aszolút újhullámos cipőibe és táskáiba. A török tervezőnőnek az egyik clutch táskáját viseltem is, amit az Ottomán szellemiség ihletett meg.

Ékszerek közül az olasz Ortys-t emelném ki, ezeket a darabokat francia arisztokratikus csillogás, jellemzi, bőrrel és PVC-vel kombinálva.

A női kollekciók között minden évben vannak díszvendégek egy-egy külföldi országból. Idén ukrán dizájnerek mutatkoztak be, közülük a lézervágott fekete bőreiről ismert Omelya és az edgy és cool vonaláról ismert Ksenia Schnaider voltak a kedvenceim.

Következzen három szettem is, amit a Pittin viseltem. Nektek melyik jön be legiinkább?

Első outfit:
Kabát: HM
Blúz: SurfacetoAir
Leggings: Top Shop
Csizma: Aperlai
Öv: Chanel
Táska: Melis Yildiz
Napszemüveg:  Celine

Második outfit:
Műszörme/ Póló/ pulcsi: Zara
Öv: Chanel
Gyűrűk: Saint Laurent – Mariafrancesca Pepe
Táska: Saint Laurent
Cipő: Top Shop

Harmadik outfit:
Pulcsi: Zara
Gyűrű: Saint Laurent
Hosszú ruha: Roberto Cavalli
Táska: Melis Yildiz