A legígéretesebb feltörekvő nemzetközi tervezők

2014. február 07.
A legnagyobb neveket a divatban mindenki ismeri. De mi a helyzet a jövő nemzedékkel? Gildakoral Flora ezen a héten a legígéretesebb nemzetközi, Magyarországon nem ismert tervezőket mutatja be nekünk.

Látványos képgalériánkért kattintsatok a fotókra!

Sziasztok!

Ezen a héten néhány tehetséges fiatalt szeretnék nektek bemutatni: olyanokat, akik már ott vannak a divat vérkeringésében, de még nem elég nagyok ahhoz, hogy a legnagyobb nevek között említsük őket. Azokról a feltörekvő tervezőkről beszélek, akik képesek megmutatni, hogy a divatban humor is rejlik, vagy hogy a szokásostól eltérő is mennyire szép lehet.

Melis Yildiz

Lábbelik esetében jelenlegi két kedvencem Melis Yildiz Paciotti és az Aperlai. A Melis Yildiz luxuscipőket és kiegészítőket gyártó céget 2012-ben hozta létre Melis Paciotti. Filozófiájának lényege, hogy a nemes kézműves anyagokat ötvözi a nőies és elegáns megjelenéssel.

Aperlai

Az Aperlai luxuscipő márkát 2009-ben alapította Alessandra Lanvin. A márka a kifinomultság mellett főként a grafikus, tiszta vonalakra, kontrasztokra és az aszimmetriára épít.


Urania Gazelli

A cipők mellett ne feledkezzünk meg a táskákról sem: itt személyes kedvencem Urania Gazelli, akinek jellegzetes clutch táskáit szerte a világon előszeretettel hordják a divatmániások, valamint Barbara Bonner, a rojtok királynője, akinek sikkesen bohókás alkotásai már a legnagyobb boltok kínálatába is bevették magukat.


Barbara Bonner

Az idei év két igen fontos kiegészítője a sál és az ékszerek: előbbi esetében leginkább Magdalena Mieszkowska-n, a MaM tervezőjén érdemes a szemünket rajtatartanunk, aki a nyomott sálakra valóságos műalkotásokat varázsolt.

Artelier

Az ékszertervezők két legjobbja mostanság Maria Francesca Pepe, a maga rockos, hegyes élekben végződő kollekciójával, valamint az Artelier mexikói ihletésű kiegészítőivel.

Basil Soda

És akkor jöjjenek a ruhák: nappali viselet tekintetében a Geeks and Stitches erőteljesen tör előre a maga rendkívül színes öltözékeivel és természet ihlette mintáival, melyeket a legjobb minőségű anyagokra nyomtatnak. Estére pedig a Basil Soda gyönyörűséges estélyi ruháját ajánlom, mely legszebb álmainkat is felülmúlja – és nem csak kiváló anyaga miatt.

Ashi Studio

Az haute couture terén egy libanoni tervezőcsapat nevét kell említenem. Amit a legjobb minőségű szabászatról eszünkbe jut, azt nyújtja az Ashi Studio: csodálatos ötletek a legjobb minőségű anyagok felhasználásával. Egy-egy alkotásuk nem csak egy divatdarab, annál jóval több: maga a luxus.