A divathetek összehasonlítása Festy szemével

2014. február 13.
Most kezdődtek el világszerte a divathetek, a szuperizgalmas és persze pörgős események kapcsán pedig bloggerünk, Festy, úgy érezte, itt az ideje, hogy egy összegzést írjon nektek eddigi, "fashion weekes" élményeiről.

Első fashion week, New York!

Most kezd beindulni a divat hetek szezonja, ennek kapcsán pedig arra gondoltam, hogy összegyűjtöm a személyes tapasztalataimat. Az első fashion weekemre másfél éve kaptam meghívást New Yorkba. Addig sose értettem, hogy miért mondják az álmok városának. Persze elég gyorsan rájöttem, hogy a nagy almában bármi megtörténhet.

Bejuthattam a backstage-be, és láthattam, milyen profi munkával készítik fel a tizenéves, 180 centis modell lányokat. A divatbemutatók hihetetlen profizmussal zajlottak. Számomra a New York-i divathét volt a legszínvonalasabb az összes közül. Itt találkoztam először világhírű celebekkel (Adam Lambert, Kelly Osbourne, Solange Knowles) és divatbloggerekkel (Chiara Ferragni, Scott Schuman, Susie Bubble).

Duplázás Londonban

Ezt követően a következő nagy lépcsőfok Európa volt. Pont egy éve ilyenkor mentem ki Londonba fél évre és részt vehettem az összes nagyobb ottani divateseményen. A London Fashion Weeken a legtöbb időt a Somerset House előtt töltöttem, mert imádom nézni a különleges és őrült streetstyle arcokat, ahogyan megmutatját az aktuális szettjüket a nagyvilágnak. Általában keresek egy jó helyet az udvaron, ahonnan belátom a terepet. Na, onnan aztán tényleg szuper képeket lehet lőni az outfitekről!

London után átrepültem Párizsba, mert meghívást kaptam egy divatpartira. Pont azon a napon volt a Valentinónak a bemutatója a Tülériák kertjében, így ott is készítettem pár képet a bevonuló divatikonokról. Érdekes volt látni, hogy ugyanazok az emberek ismétlődnek az egymást követő fashion weekeken. Mindent összevetve, Párizsban láttam a leggyönyörűbb ruhakölteményeket, és be kell vallanom, itt voltak a legelegánsabbak is a résztvevők.

Képgalériánkért kattints a fotóra!

Férfidivat és Jimmy Choo cipők

Nyáron a Men’s London Fashion Weeken nagyon érdekes volt a számomra, hogy betekintést nyerhettem a férfidivatba is. Leírthatatlan élményt adott az elsők között látni a gyönyörű Jimmy Choo cipőket. Különleges helyszínek adtak helyet a bemutatóknak, egyszer egy kis belső udvar, ahol popcornnal és sörrel kínáltak, máskor meg egy luxusszálloda különterme, ahol koktélt és rákokat szolgáltak fel.

Idén a Berlin Fashion Week-re látogattam el, ahol a FESTYCHANNEL csapatával összeállítottunk egy kis anyagot, hogy bemutassuk a high fashion szexi, nőies oldalát, és azt, hogy mi is zajlik pontosan színfalak mögött. Ebben az évben a berliniek nagy hangsúlyt fektettek a kisebb, de tehetséges tervezők számára is. Párhuzamosan futó kiállításaikkal és installációikkal szerintem a németek a nagyközönség számára egy nagyon színvonalas divat hetet prezentáltak.

Egy biztos. Egyszer még nagyon szeretnék eljutni a Milan Fashion Weekre is, hogy megismerhessem közelebbről a híres olasz divatot. És ezzel kiteljesedhetne a betekintésem a divat hetek világába..

Puszi,

Festy