USE unused 2014 tavaszi-nyári kollekció

2014. február 20.
A USE unused idei tavaszi-nyári kollekciója a '70-es évek konfekcióiparához nyúl vissza, megidézve a városi és a balatoni nyarakat.

Ebben a szezonban a USE unused inspirációs forrása a hetvenes évek magyarországi képzőművészete, – különösen az építészet és a szobrászat -, de a ruhák szabásvonala és az anyagpárosítások modernné teszik a kollekciót. A tervezőtrió a hagyományaikat követve ebben a kollekcióban is megtartja a maszkulin és sportos elemeket: jelen van az újragondolt fehér ing, a mellvértszerű mellény, a bomber szabású dzsekik, valamint az oversize baseballmezeket idéző ruhák.

A formák mellett az anyagválasztás is az inspirációs évtizedet tükrözi, így a rácsos felületű puplin, a melange szövet és a kötött technikával készült raffia játsszák a főszerepet. A vékony nyári farmer és az atlasz szövésű, farmerhatású szövet szintén a hetvenes évekre jellemzője volt.

A kollekció fő színe a fehér, de hangsúlyt kapnak a bézs, gipszszürke és a törtfehér darabok is, melyek visszafogott, monokróm színharmóniája kontrasztban áll az élénk nyári színekkel.
A teljes kollekción végigvonul a rácstechnika – a lézervágott neoprén rácstól a áttört felületű kötött anyagokon keresztül a lyukacsos hatású jerseykig. A digitálisan printelt darabokra ebben a szezonban a ’70-es évek köztéri szobrainak, régi családi fotóknak és korabeli metlachi járólapoknak kollázsai kerültek.

A USE egyedi kiegészítőkkel is meglepett minket, egy perforált bőrből készült clutch-al és egy mini shopperrel, melyek követik a kollekció geometrikus rácsszerkezetét. Az ékszerek a férfias stílusjegyeket erősítik: a ’70-es évek férfi pecsétgyűrűiből készült női ékszer három ezüst gyűrűből áll össze, egyben kiöntött darabbá.

A teljes lookbookért nagyobb méretben kattints a képre!


Fotó: Móró Máté
Kreatív kooperáció: Móró Máté, Gyenge Nóra
Art Direkció: Filkey Áron
Set Design: Filkey Áron, Hajdú Bence

Make-up: Titkos Bernadett
Make-up asszisztens: Vozák Tímea
Haj: Károlyi Márk @ Hairclub
Fotó asszisztens: Károlyi György, Guitman Ágoston
Modell: Bettina @ ICON Model Management

Kapcsolat: www.use.co.hu, www.facebook.com/USE.unused
Showroom: 1051, Budapest, Sas utca 15.