Ennivaló cipők

2014. március 14.
A floridai Chris Campbell úgy döntött, kombinálja két nagy szerelmét, a cipőket és az édességeket. A végeredmény pedig egy játékos, kreatív és nagyon édes cipőkollekció lett.

A KÉPGALÉRIÁÉRT KATTINTS A FOTÓRA!

Szinte minden nő két legnagyobb szenvedélyét, a cipőket és az édességeket ötvözte egy fiatal designer ezekben az ínycsiklandó, desszertszerű cipőkben! Campbell már meg is nyitotta saját boltját The Shoe Bakery (Cipő Cukrászda) néven, ahol étvágygerjesztő külsejű cipőit árulja, átlagosan 60 és 200 font, azaz 23,000-76,000 forint körüli árakon.

„A desszertszerű cipők ötletét a kreativitás, a cipők és a cukrászat iránti lelkesedésem ihlette. Egy nap eszembe jutott, miért ne kombinálhatnám a szenvedélyeimet, és így született meg a The Shoe Bakery ötlete.” – nyilatkozta a még csak 29 éves Chris Campbell.

A tervezőcsapat általában ismert és előszeretettel fogyasztott édességekből indul ki, majd megpróbálják elképzelni, hogyan ültethető át a desszert egy cipőre. Ezek után számtalan vázlat készül, végül pedig megszületik az édes lábbeli, melyek közül egy-egy pár elkészítése, 2-4 hetet vesz igénybe.

A cipők tetején ülő koktélcseresznyék, habcsókok, csokireszelék és egyéb cukrászati csodák olyannyira realisztikusnak tűnnek, hogy már többször megkérdezték az alkotót, ehetőek-e a cipőkreációk? A hitelességhez minden bizonnyal az is hozzájárul, hogy Campbell valódi, cukrászok által használt eszközök segítségével alkotta meg ezeket a dekorációkat. Azt azonban le kell szögeznünk, a cipők emberi fogyasztásra nem alkalmasak, így kénytelenek vagyunk megelégedni azzal, hogy „csupán” egyedi kiegészítői lehetnek ruhatárunknak.