Árva maradt a tiramisù

2014. március 11. |

Bezár az étterem, ahol először készítettek tiramisùt. A hír szomorú, de azzal vigasztalódunk, hogy a legendás édességről azért nem kell lemondanunk.


Hetvenöt év működés után bezár az az olasz étterem, ahol feltalálták a tiramisùt. A kávés-krémes édesség ma már az olasz konyha egyik megkerülhetetlen, legendás desszertjévé lépett elő.

Az 1939-ben megnyílt, trevisói La Beccherie március végén húzza le a rolót, vezetői azt mondják, a válság miatt annyira megfogyatkoztak a vendégek, hogy nem éri meg tovább nyitva tartani a helyet.

Az olaszok szeretnék elérni, hogy az Európai Unió helyi különlegességként részesítse védelemben a hagyományos kávés sütit a sok-sok egyéb változattal szemben.

A Marie Claire azonban a trendeket is fáradhatatlanul figyeli. Március 13-án, csütörtökön megjelenő áprilisi számunkban egy új hullámos tiramisùrecepttel kedveskedünk olvasóinknak. Emellett gasztromellékletünkben ezer és egy csemegéről és kulináris érdekességről olvashattok.

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Életmód

10 tipp, hogy ne ess bele a jojócsapdába diéta

10 tipp, hogy ne ess bele a jojócsapdába