Ruhanyomozó applikációt fejlesztettek ki

2014. március 31.
Itt a mobil applikáció, melynek segítségével azonnal megtudhatod hol vásárolta azt a szép blúzt a lány, aki veled szemben ül a metrón!

Minden bizonnyal sokakkal megesett már, hogy kiszemelt egy gyönyörű pár cipőt valaki lábain, vagy beleszeretett egy arra sétáló miniszoknyába, de nem volt mersze, vagy alkalma megkérdezni honnan valók. Egy ingyenesen letölthető mobil applikáció segítségével most már néhány gombnyomással kideríthetjük, hol vásárolhatóak meg az áhított darabok, akkor is, ha gazdájuk nem akarná elárulni nekünk.

Az ASAP54 vizuális felismerő technológia segítségével azonosítja be a ruhadarabokat, amihez elég csupán lefényképeznünk telefonunkkal az utcán, vagy egy magazin lapjain látott szetteket. Az applikáció összeveti képünket az adatbázisban található ruhadarabokkal, és kidobja az egyezéseket, a vágyott darabra vonatkozó információkkal.

Ráadásul, ha az applikáció nem találja a keresett darabot, több, hasonló ruhát is ajánl helyette, melyekhez megadja a linket is, ahol akár azonnal megvásárolhatjuk online. De ha a technika végképp csődöt mond, még mindig ott van a profi stylistokból álló csapat, akik ígéretük szerint 24 órán belül 5 hasonló javaslatot is küldenek.

Az ASAP54-et a londoni Daniela Cecilio alapította azért, hogy könnyebb legyen az online ruhavásárlás, és hogy inspirációt meríthessen akár az utca emberének ruhatárából is.  Az applikáció máris olyan sikeres, hogy a gyönyörű Cara Delevingne is nagy rajongójának vallja magát.