A világbajnok kézilabdázólány és a divatblogger esete

2014. április 03.
Ebben a postban bloggerünk, Festy egy világbajnok kézilabdázólány, Eduarda Amorim segítségével mutatja meg, hogy a nagyon sportos alkatú lányok is öltözködhetnek nőiesen.

Sziasztok!

Több mint 15 évet kézilabdáztam, így nem áll távol tőlem a sportolók élete. Eduarda az egyik nagy példaképem, ezért is volt nagy élmény számomra, hogy segíthetek neki az öltözködésben, és egy vidám napot tölthettünk shoppingolással.
A ChampSport bájos arcú kézilabdázóját talán nem is kell bemutatnom, legalábbis a sportkövető olvasóknak biztos nem. Eduarda Amorim ugyanis a világ egyik, ha nem a legjobb játékosa, aki évek óta hazánkban sportol. Tavaly a Győrrel Bajnokok Ligáját, aztán decemberben a brazil válogatottal világbajnokságot nyert, ahol a legjobb játékosnak választották! Több tízezer fős rajongótábora van, tehát igazi példakép itthon és külföldön is.

Sokakban élhet az a sztereotípia, hogy a sportolónők csakis az edzőcipőt és a kényelmes ruhákat kedvelik, ez azonban – tapasztalatból mondom -, hogy nem így van! Jól tudom, hogy az edzőcipő és a melegítő, vagy csak egy farmer-póló kombináció valóban kényelmes viselet, nem kell sokat vacakolni vele a tükör előtt. Azonban, ha valaki sokat szerepel a nyilvánosság előtt, mint Eduarda, igenis adnia kell magára.

Ezúttal próbáltam nőiesebb darabokat választani Eduardának. Nagyon fontos, hogy senkire se erőltessünk rá olyan stílust, ami kívül esik a komfort zónáján. A kézilabdásoknak általában erős a válluk és a karjuk, ezért hasonló adottságokkal érdemes olyan felsőt vagy ruhát választani, ami kicsit rájön a vállra.

A hangsúlyt semmiképpen nem szabad az erősebb testrészekre vinni, ezért tudom ajánlani a kardigánokat és a blézereket is. Egy egyszerű farmernadrág, nőies felsővel és egy szép pasztellszínű zakóval ideális viselet lehet tavaszra.

Magas sarkú cipőt nem erőltetnék rá egy magas lányra, viszont lapos talpúban is találni nagyon szép, finom darabokat. Ezt preferálja Eduarda is, akiről megtudtam, hogy nem csak az amúgy is kirívó magassága miatt ügyel ezekre a részletekre, de alacsonyabb férje miatt is inkább a lapos lábbeliket választja.

Remélem, hogy ez a poszt egy kis segítséget nyújtott abban, hogyan öltözködjünk, ha sportosabb a testalkatunk! 

Festy

 

Eduárda férjével, Deannel…

..és közös kedvencükkel, Thorral