Ma milyen napod van

2014. május 13.
Reggel tanácstalanul állunk egy frissen szétdobált ruhakupac fölött, és fogalmunk sincs, mit vegyünk fel? Lengyel Zsuzsi szerint az új Mood táskáival ez többé nem történhet meg.

„Nap, mint nap nőkkel és nőknek dolgozom. Igyekszem megérteni őket és ezáltal talán közelebb kerülök önmagamhoz is – meséli Lengyel Zsuzsi, táskadizájner. – A Mood kollekció a bennünk lakozó legmélyebb nőiességből inspirálódott. A táskák variálhatósága a nők hangulatváltozásaiban tükröződik vissza. Lágyan ívelő vonalvezetés, karakteres, telt színek, pontosan megkomponált apró részletek és a bőr hamisíthatatlan illata. Valahogy így látom a nőket.”

A Mood kollekció, akárcsak Lengyel Zsuzsi többi munkája, a szépség mellett a praktikumot is előtérbe helyezi. Az ötlet egyszerű, mégis zseniális: a három színkombinációban kapható táskákhoz különböző lepatentolható fedél tartozik, így a vállunkon lógó színkombinációknak szinte csak a képzeletünk szabhat határt. Sőt, nem csak a fedeleket cserélgethetjük a táskán, de minden fedél mindkét oldala felől hordható. Az alaptáskák és a levehető fedelek is különböző textúrájú, eltérő karakterű bőrök kombinációi, amitől nagyon mozgalmas, ugyanakkor harmonikus összbenyomást keltenek.

A kollekció további érdekessége, hogy a kampányfotókon rendhagyó módon Lendvai Lilla stylist néz vissza ránk. Lilla a tőle megszokott karakteres stílustanácsadás mellett ezúttal – eletében először – a modellkedésbe is belekóstolt. „Szerettem volna azt a nőt megmutatni, aki a fejemben vagyok. És persze bizonyítani is akartam magam felé, hogy határaimon átlépve ki tudom hozni magamból a maximumot, és büszkén tudom vállalni a testem, úgy ahogy van” – mesélte Lilla.

Egy biztos: az olyan ruhák és kiegészítők, amiket női szeszélyeinkhez mérten tudunk variálni, mindig is örök darabok lesznek.

Kattints a képre a galériáért!

Fotó: Farkas Éva