A tökéletes partiruha nyomában

2014. július 15.
Az év fiatal divattervezője pályázat négy zsűritagjának a segítségével azt az álomdarabot keressük, amely izgalmas és klasszikus egyszerre: a parti királynőjének irigyelt viseletét, egy pompás, szemrevaló ruhát, amelyet csak megszépít egy-egy áttáncolt, felejthetetlen éjszaka emléke.

Sármán Nóra – tervező, saját márkája a Nora Sarman
Partydresst tervezni nagyon izgalmas feladat, hiszen a bulizás a szabadságról szól, így ebben a műfajban bátran szabadjára lehet engedni a fantáziát. Én a tervezők helyében biztosan abból indulnék ki, mit jelent számukra a felszabadult bulizás, a féktelen éjszaka. Valószínűleg magamnak terveznék, hiszen annál hitelesebb nincs, mint ha te magad is szívesen viselnéd az általad kitalált darabot. Ebben a versenyben igazán nagy szerephez jut a kreativitás, a jó ötlet, a minőségi kivitelezés. Party-dresst tervezni féktelenül kell, hiszen a bulizás pont erről a szabadságról szól. Engedjétek el magatokat!

Molnár Anikó – a Marie Claire divatszerkesztője
A Marie Claire-nő, ha meghívást kap egy esti partira, nem a hagyományos megoldásokhoz nyúl, hanem az újszerű ötletek híve. Szeret humort csempészni az öltözékébe, jó érzékkel keveri a sportost a fényűzővel, a lezsert a feszessel, a klasszikust az egyedivel. Nem elsősorban trendkövető ruhán akadna meg a szemem, inkább a formabontót, a meghökkentőt keresem, amiben megvan az a bizonyos plusz. Klasszikus szabások nem várt anyagmegoldásokkal vagy akár a sportos divat esti újraértelmezése – bármilyen megoldás nyerő lehet, ha hagyja érvényesülni viselőjét, és kiemeli ragyogó nőiségét.

László Krisztina – a Marie Claire főszerkesztője
Öröm látni, hogy divatba jött a magyar divat. A magyar Marie Claire Az év fiatal divattervezője pályázattal az első lépések megtételében segít. Azzal, hogy a legígéretesebb pályamunkákat divathétvégénk, a Marie Claire Fashion Days alkalmával a kifutón felvonultatjuk, és a nyerteseket magazinunkban is bemutatjuk, lehetőséget biztosítunk, hogy már a startvonalnál kitűnjenek a tömegből. A pályázatok értékelése során az eredeti, emlékezetes, a Marie Claire-nő számára hordható darabokat fogom díjazni, azokat a ruhákat, amelyektől oldottabbak, magabiztosabbak lesznek, akik viselik. Jó munkát!

Molnár Eszter – a Hungaria pezsgő képviseletében
A pezsgő itthon még mindig inkább a meghitt ünnepek, illetve a szilveszter hagyományos itala, holott van egy másik oldala is. A pezsgő kiemel a tömegből, szexi és különleges is lehet – pontosan ezt szeretnénk mi a Hungaria pezsgőnél megmutatni. A pályázatok értékelésekor számomra ez lesz a vezérfonal: a pályázó mennyire tudja ezt a „pezsgő másképp” életérzést megfogni és egy látványos ruha formájában láthatóvá tenni. Én az éjszaka pezsgő, elegáns, mégis vagány királynőjét fogom keresni – azt az izgalmas darabot, amely még a pezsgő pukkanásánál is nagyobbat szól.

Fotó: Pejkó Gergő • Fotóasszisztens: Bagdi Ádám • Styling: Molnár Anikó • Stylistasszisztens: Kis Fruzsina • Smink: Vörös Renáta • Haj: Kozma Norbert – Have Salon • Ruha: Calzedonia, Max Mara, G-Star, Retrock • Ékszer: Six, Swarovski