Egy különc milliomos hóbortja, avagy a Dolce&Gabbana Alta Moda bemutató

2014. július 15.
Legalábbis akár annak is tűnhet a képek alapján a Dolce&Gabbana őszi-téli Alta Moda, azaz Haute Couture kollekciójának bemutatója: egy különc milliomos mesébe illő házi divat show-t szervez vendégeinek Capriban lévő villájának teraszán.

A vendégek nyugágyokon, a sziklákon ülnek, frissítőt szürcsölnek, a modellek pedig ünnepségre díszített csónakokon, hajókon érkeznek, majd a kevesek elé masíroznak méregdrága, vagyonokat érő ruhakölteményekben. Valahogy így tudjuk elképzelni a gazdagok mindennapjait, és talán annyira nem is járunk messze a valóságtól.
De ez mégiscsak a Dolce&Gabbana show volt, mesterien elhelyezett díszletekkel, páratlan, a tengerre és Faraglioni-ra néző színpaddal, a teatralitás és olasz hétköznapi vendégszeretet legtökéletesebb mixét alkotva. A ruhákról – csakúgy, mint a halottakról – ez esetben is vagy jót vagy semmit: Szicília inspirálta minta kavalkád, suhogó selymek, taftok és Swarovski kristályoktól súlyos felületek és nyakak egyaránt… Egy pillanatra visszarepültettünk az ötvenes, hatvanas évek mindent elárasztó nőiségébe, hogy a következő pillanatban egy hamisítatlan olasz vidéki esküvő hercegnői ünnepeltjét pillantsuk meg. Nem vitás, aki ott volt, annak feledhetetlen élményben volt része, még mi is hosszan álmodozunk róla így a képek alapján. Dolce Vita, meseszerű happy end és hercegkisasszonyok – még van remény!

A galériáért nagyobb méretben kattints ide!