Itt a Celeni legújabb kollekciója

2014. július 11.
A porcelán finomsága és motívumai ihlették Cselényi Eszter legújabb kollekcióját

A Celeni Porcelain elnevezésű kollekciójának lényegét a részletek adják, melyek a herendi porcelán Victoria mintáiból átemelt zsaquardban elrejtett virágmotívumokban csúcsosodnak ki. A minták elsősorban a bélésben és a szabásvonalak mentén tűnnek fel.

A porcelános „érzet” az anyagokban és sziluettekben, valamint a modern print eljárások és gyártási technikák használatával született. A fehér kakiemon, vagy indiai virágkosár egy klasszikus minta, mely finomítja a kissé erőteljesebb hálós mintákat. Mindez együttesen egy romantikus, ámde modern világot tükröz, akárcsak az egyenes, túlméretezett vonalak, melyek a nőies, finomra szabott részleteket kompenzálják.

„Az ékszerek speciális módon készülnek. Az alap és a minta, Herendi és Meissen porcelán, melyeket egyesével gyűjtöttem régiség üzletekben. Ezeket az antik darabokat arany tónusú foglalatokba helyeztük, melyek azután gyöngyökkel és lánccal egészültek ki az 50-es évek kiegészítő divatjára emlékeztetve bennünket. Valamennyi darab illeszkedik a kollekció alap koncepciójához, de önállóan is megállják a helyüket, amennyiben más ruhadarabra esik a választásunk. Nincs két egyforma darab, hiszen mindegyik kézzel, egyedileg készül”- mesélte a kollekcióról Cselényi Eszter

A Porcelain kollekcióért kattints a képre!